Θεσσαλονίκη: Αποσωληνώθηκε ο 6χρονος από τη Βέροια – Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

Φωτογραφία: Initme
|
THESTIVAL TEAM

Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας του 6χρονου Νικόλα που μεταφέρθηκε με εγκεφαλική αιμορραγία από τη Βέροια στο ΑΧΕΠΑ και από εκεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα, ο μικρός Νικόλας αποσωληνώθηκε και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Μάλιστα, το παιδάκι έχει νευρολογική επαφή με το περιβάλλον. Οι θεράποντες ιατροί του ανήλικου παιδιού αναμένουν την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του τα επόμενα 24ωρα.

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, η κινητοποίηση της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ ήταν μεγάλη, προκειμένου ο μικρός Νικόλας να φτάσει άμεσα στο νοσοκομείο, καθώς κάθε δευτερόλεπτο θεωρείτο εξαιρετικά κρίσιμο για τη ζωή του, αφού ήταν σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση. Έτσι στήθηκε μια μεγάλη «γέφυρα ζωή» με μοτοσυκλέτες και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. να παραλαμβάνουν στις 5 το απόγευμα το ασθενοφόρο από την περιοχή της Σίνδου και να το συνοδεύουν έως το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Παρόλο που η πομπή διέσχισε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί φρόντισαν να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και ως εκ τούτου έφτασαν ταχύτατα στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.