Θεσσαλονίκη: Απομακρύνθηκαν λαμαρίνες από τον σταθμό του μέτρο στη Μαρτίου – “Ανάσα” για την περιοχή (φωτο)

|
THESTIVAL TEAM

Σημαντική ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής δίνεται από σήμερα με την απομάκρυνση λαμαρινών από τον σταθμό του μέτρο «25ης Μαρτίου», στη Θεσσαλονίκη.

Με την απομάκρυνση των λαμαρινών, δόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα της οδού Σόλωνος μεταξύ των οδών 25ης Μαρτίου και Δελφών.

Η οδός Σόλωνος θα διαθέτει μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις οδούς Φιλελλήνων και Χαλκιδικής θα διεξάγεται πλέον μέσω της Σόλωνος.

Επίσης, τμήμα της οδού Φιλελλήνων επανέρχεται στην αρχική, προ έργων, κατάσταση, μεταξύ των οδών Κρήτης και Χαλκιδικής με φορά κίνησης προς την οδό Κρήτης.

Παράλληλα, αναδιαμορφώθηκαν όλα τα πεζοδρόμια της περιοχής, έτσι ώστε η μετακίνηση των πεζών να πραγματοποιείται απρόσκοπτα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, ανέφερε σχετικά με την απομάκρυνση των λαμαρινών:

«Παραδίδουμε σήμερα στην κυκλοφορία αυτό το τμήμα της οδού Σόλωνος, το οποίο είναι κατειλημμένο από το εργοτάξιο του μετρό για περισσότερο από δέκα χρόνια και βεβαίως με την αντίστοιχη ταλαιπωρία στην περιοχή.

Βλέπετε ότι βαδίζουμε με πάρα πολύ μεγάλη συνέπεια στην υποχρέωση που έχει αναλάβει η Αττικό Μετρό απέναντι στην πόλη ότι πολύ γρήγορα θα αποδώσει όλα τα επίπεδα οδού τα οποία ήταν κατειλημμένα από εργοτάξια και είναι εφικτό να παραδοθούν σε χρήση».

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο, αύριο θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Δελφών στον σταθμό Φλέμινγκ, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως «ιδιαίτερα σημαντική».

«Στο μεγαλύτερό της μήκος η Δελφών θα έχει πλέον μια απρόσκοπτη κυκλοφορία, πάρα πολύ σημαντικό αυτό για την περιοχή αυτή της Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο κ. Ταχιάος.

Δείτε φωτογραφίες του thestival.gr:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.