Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν σήμερα τα εποχικά καταστήματα – “Καλή κίνηση αλλά δεν αρκεί”

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Ρολά “σήκωσαν” από σήμερα οι ιδιοκτήτες των εποχικών καταστημάτων, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, τα εποχικά καταστήματα.

Έτσι λοιπόν και στη Θεσσαλονίκη, αρκετά εποχικά καταστήματα ξεκίνησαν σήμερα να λειτουργούν, με τις βιτρίνες τους να κατακλύζονται από λαμπάκια, Άι Βασίληδες και δέντρα, ενώ άλλα ετοιμάζονται να ανοίξουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την εξέλιξη αυτή και φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις, βρέθηκαν σε κάποιο κατάστημα προκειμένου να αγοράσουν στολίδια για το σπίτι τους.

“Είναι μια καλή κίνηση αλλά δεν αρκεί”

Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων μιλώντας στο thestival ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν αρκεί και πως θα έπρεπε να ανοίξουν και άλλα καταστήματα.

“Είναι καλό γιατί ξεκινάει να κινείται η αγορά, αλλά νομίζω πως μόνοι τους δεν θα είναι εύκολο να τα βγάλουν πέρα. Η αγορά είναι ένα”, σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης.

Ερωτηθείς για τα καταστήματα λιανεμπορίου που πουλούν κατά κύριο λόγο χριστουγεννιάτικα είδη αλλά αυτή την εποχή αλλά τελικά παραμένουν κλειστά εφόσον δεν έχουν κύριο ΚΑΔ εποχικού καταστήματος, ο κ. Φιλιππίδης έκανε λόγο για “άδικη απόφαση”.

“Είναι άδικο. Εφόσον επιτρέπουν στα σούπερ μάρκετ να πουλάνε χριστουγεννιάτικα, έπρεπε να ανοίξουν και αυτά τα καταστήματα, ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο thestival.

Οι κανόνες λειτουργίας των εποχικών καταστημάτων

Τα εποχικά καταστήματα θα λειτουργούν έως τις 8 Ιανουαρίου του 2021 με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας:

  • Για μετάβαση στο κατάστημα SMS με επιλογή 2 – Μετάβαση σε κατάστημα
  • Ωράριο λειτουργίας: 7 έως 20:30
  • 4 άτομα ανά 100 τ.μ. 1 άτομο ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 μέτρων
  • Αποστάσεις 2 μέτρων
  • Μη χρήση ανελκυστήρων
  • Υποχρεωτικά μάσκες

Την περίοδο που θα λειτουργούν τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη θα μπορούν να διατίθενται αντίστοιχα προϊόντα και από τα σούπερ μάρκετ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.