Θεσσαλονίκη: 57+1 δέντρα για τα θύματα των Τεμπών φύτεψαν μαθητές, γονείς και αστυνομικοί

|
THESTIVAL TEAM

Μαθητές δημοτικού, γονείς και αστυνομικοί φυτεύουν 57 συν ένα δέντρα στο Δημοτικό Πάρκο Διαλογής, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Μία συμβολική περιβαλλοντική κίνηση, μέσω της οποίας αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Άλλωστε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τέσσερα από τα θύματα στα Τέμπη ήταν από το Κορδελιό, ανάμεσά τους και ένας 15χρονος με τον πατέρα του.

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα που είμαι εδώ, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική και καλή πράξη, στην οποία θα έπρεπε να συμμετέχουν και άλλοι άνθρωποι», υπογράμμισε ο Νίκος, μαθητής ΣΤ’ δημοτικού, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ ο Δημήτρης Μπακιρτζής, μαθητής γυμνασίου, είπε: «Είμαι πολύ συγκινημένος από αυτή την πράξη των παιδιών, πρέπει να ξέρουν τα παιδιά τι συνέβη εκείνη την ημέρα, πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες δράσεις γι’ αυτό το τραγικό συμβάν, που δεν πρέπει να ξεχαστεί».

«Από τη μία πλευρά αισθάνομαι χαρά για τα παιδιά μας, που συμμετέχουν στη δεντροφύτευση και από την άλλη είμαι πολύ συγκινημένη που με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε τις οικογένειας των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Φυτέψαμε 57 δέντρα για τα θύματα και το ένα ακόμα που φυτέψαμε είναι για τους ανθρώπους που χάσαμε και δεν βρέθηκαν», σημείωσε, από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου της δημοτικής ενότητας Ελευθερίου – Κορδελιού, Κατερίνα Μότσικα.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αποστόλου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «η κλιματική αλλαγή είναι η μητέρα όλων των ζητημάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ύπαρξης μας και της οικονομικής σταθερότητας. Ο Δήμος μας είναι χαροκαμένος, τέσσερις από τους 57 που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη ήταν συμπολίτες μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τη μνήμη των θυμάτων».

«Δυστυχώς ο Δήμος είχε θύματα σε αυτή τη μεγάλη τραγωδία που είχαμε και σήμερα προς τιμήν αυτών των ανθρώπων που χάσαμε, κάνουμε με τα παιδιά μας με τους δασκάλους με τους πολίτες μας, αυτή τη συμβολική δεντροφύτευση», τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού Εύοσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Ο Γενικός Γραμματέας ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Στάθης Λαφαζανίδης, συνεχάρη τους μικρούς μαθητές και τον δήμο «γι’ αυτή τη σημαντική δράση, που έχει σχέση με το περιβάλλον αλλά και με τον άδικο χαμό των θυμάτων του δυστυχημάτων των Τεμπών και σήμερα με τη φύτευση ενός δένδρου προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη τους».

Σύμφωνα με την προϊσταμένη Ανάπτυξης και Συντήρησης Πρασίνου του δήμου Κορδελιού Εύοσμου Άννα Μαξιανίδου, «τα δέντρα που φυτεύτηκαν στο πάρκο Διαλογής, που πήρε το όνομα του από την περιοχή της διαλογής των τρένων, είναι κατάλπες, ιπποκαστανιές, μουριές, δαμασκηνιές, κερλετέριες, ιβίσκοι σοφόρες, φλαμουριές και σφενδάμια, όλα δέντρα ύψους 2,5 μέτρων».

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου της δημοτικής ενότητας Ελευθερίου – Κορδελιού, της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, και τέλος του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πεδίο της περιβαλλοντικής ενημέρωσης ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο τη διεκδίκηση μιας πραγματικά «βιώσιμης» ζωής αλλά και τη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.