Θάνατος 3χρονου αγοριού στην Τήνο: Τι απαντά η 2η ΥΠΕ στις καταγγελίες του πατέρα για υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας

|
THESTIVAL TEAM

Η δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του 3 ετών αγοριού που έχασε τη ζωή του στην Τήνο επειδή κατάπιε πέντε ρόγες σταφυλιού, σημειώνοντας ότι το κέντρο του νησιού είναι «στελεχωμένο, προκειμένου να καλύπτει καθημερινά και έκτακτα περιστατικά», ενώ παράλληλα περιγράφει όλη τη διαδικασία του συμβάντος, από την στιγμή που το παιδάκι προσεκομίσθη στο νοσοκομείο μέχρι και την διαπίστωση του θανάτου του.

Διαβάστε επίσης: Τήνος: “Θα ζούσε αν το Κέντρο Υγείας δεν ήταν υποστελεχωμένο” – Ξεσπά ο πατέρας του 3χρονου που πνίγηκε από σταφύλι

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα σήμερα ο πατέρας του παιδιού υποστήριξε πως «αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το κέντρο υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα».

Η ανακοίνωση της Υγειονομικής Περιφέρειας για το περιστατικό

Το Κέντρο Υγείας Τήνου είναι στελεχωμένο, προκειμένου να καλύπτει καθημερινά και έκτακτα περιστατικά τα οποία είναι και αυξημένα λόγω της έντονης τουριστικής περιόδου. Παρέχει τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση σε εκατοντάδες πολίτες που το επισκέπτονται.

Σχετικώς με το τραγικό συμβάν της 29ης Αυγούστου 2023 αναφέρονται τα εξής:

Την 29η Αυγούστου και ώρα 09:02 προσεκομίσθη με περιπολικό και συνοδεία του πατέρα, ανήλικος (3 χρονών), λόγω αναφερόμενης πνιγμονής από ξένο σώμα (σταφύλι).

Προσεκομίσθη ωχρός με κεντρική κυάνωση, απουσία βήχα, απουσία κλάματος, απουσία ομιλίας, ανοιχτούς οφθαλμούς.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) από τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας (Μαργίτσα Σουράνη-Ειδικευμένη Παιδίατρος, Κιοσκλή Στεφανία, Ζέρβα Νεφέλη, Αναστασία Πολίτη, Αθηνά Παναγιωτοπούλου-Αγροτικοί Ιατροί και Νικόλαος Δημητρίου-Ειδικευόμενος Γεν.Ιατρικής) και από τους νοσηλευτές (Χρυσούλα Σαββοργινάκη, Άννα Πηλιωτοπούλου).

Έγινε αφαίρεση μίας ρόγας σταφυλιού χωρίς απόκριση του ασθενούς.

Στη συνέχεια έγινε διασωλήνωση χωρίς αύξηση του κορεσμού σε οξυγόνο.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών κατέστη αδύνατη η επαναφορά της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας του.

Πραγματοποιήθηκε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό, για τη σωτηρία του παιδιού.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του παιδιού, ο οποίος μας βύθισε σε ανείπωτη θλίψη.