“Τα κέρδη τους, οι ζωές μας”: Νέα συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών

|
THESTIVAL TEAM

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα νέα συγκέντρωση μπροστά από τον ΟΣΕ με αφορμή τη μαύρη επέτειο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκεί όπου 57 επιβάτες αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, βρήκαν τραγικό θάνατο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέλη εργατικών σωματείων, φοιτητές και απλοί πολίτες που όλοι τους επιθυμούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην μείνει αναπάντητο κανένα ερώτημα των συγγενών των θυμάτων.

Μερικοί από αυτούς κρατούν πανό με συνθήματα, ενώ άλλοι έχουν τυπώσει σε αυτά φωτογραφίες των θυμάτων της τραγωδίας. “Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους”, αναγράφεται σε ένα από τα πανό που κρατούν.

Πριν από λίγο ξεκίνησαν ομιλίες εκπροσώπων σωματείων εργαζομένων αλλα και την επιζήσασαςτου δυστυχήματος, Εύας Τσάπαρη. “Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν”, διαμηνύουν.

Στο μεταξύ, έξω από το κτήριο του Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης αλλά και μέσα, πολίτες αφήνουν λουλούδια, σημειώματα και κεράκια στη μνήμη των 57 ψυχών της νέας τραγωδία στα Τέμπη.

Δείτε βίντεο από τη συγκέντρωση:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.