Στο μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο ο Mητροπολίτης Λαρίσης – “Η πρώτη φορά που οι αγρότες έχουν μόνο δίκιο”

Φωτογραφία: Onlarissa.gr
|
THESTIVAL TEAM

Στο μπλόκο των αγροτών του Πλατυκάμπου, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα, ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο Μητροπολίτης τόνισε τα εξής: «Μακάρι να μην χρειαζόταν να έρθω και να μην υπήρχαν τα μπλόκα. Δυστυχώς η κατάσταση είναι τέτοια που μπορούμε να πούμε για πρώτη φορά ότι οι αγρότες έχουν τόσο δίκιο, είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες έχουν μόνο δίκιο, για να το πω καλύτερα. Ιδίως εδώ στην κατεστραμμένη Θεσσαλία. Είναι ένας αγώνας με επιχειρήματα και στοιχεία, αγώνας χωρίς βία και αυτό τιμάει τον τόπο μας. Ένα δίκαιο που πρέπει να κατανοήσουν πολύ. Πολλοί εγκατέλειψαν τον τόπο που γεννήθηκαν.

Όσοι νομίζουν ότι οι αγρότες είναι ένα κομμάτι του πληθυσμού που ενδεχομένως να αγωνίζεται συντεχνιακά, δεν μπορούν να κατανοήσουν την εξάρτηση που έχουν ειδικά από τους αγρότες της Θεσσαλίας για το τι θα πληρώνουν και τι θα μπαίνει στο πιάτο τους, από τι θα αγοράζουν στα σούπερ μάρκετ. Όταν δεν υπάρχουν προϊόντα να παραχθούν, υπάρχει πρόβλημα. Ο αγώνας είναι συντονισμένος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός για την πρόληψη και ασθενειών και οικονομικών δυσκολιών. Δεν είναι αμελητέο αυτό που γίνεται στην Θεσσαλία, δεν μπορούν κάποιοι να το προσπερνούν, αφορά όλη την χώρα.

Αυτοί που έχουν την ευθύνη των αποφάσεων, να σκεφτούν καλά με ποιανού τα συμφέροντα θα ταχθούν και πως θα προχωρήσουν έτσι ώστε να έχει λόγο ο λαός μας για να μπορέσει να αναστήσει τον τόπο.

Μας έτυχε κάτι δύσκολο, μπορούμε να το μετατρέψουμε σε εύκολο, σε αφορμή θριάμβου, αρκεί να λάβουμε λίγη υποστήριξη».

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Κουτσούκης, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για τη βοήθεια της εκκλησίας στις πλημμύρες και υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα χωράφια που είναι ακόμη πλημμυρισμένα.

Ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης παραβρέθηκε επίσης στο μπλόκο και υπερτόνισε ότι είναι στο πλευρό των αγροτών: «Είμαστε εδώ μαζί σας. Πιστεύουμε αύριο να δικαιωθείτε, καλό αγώνα».

Οι αγρότες στο πλαίσιο της επίσκεψης του μητροπολίτη του παρέδωσαν ένα συμβολικό αγαλματίδιο για τον αγρότη.

Δείτε σχετικά βίντεο:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.