Γιουτίκας από ΕΒΕΘ: Άμεση προώθηση της κατασκευής της ενωτικής οδού της Σίνδου και ένα έργο ανάπλασης σε καθέναν από τους 14 δήμους της Μ.Ε.Θ μέσω ΕΣΠΑ

|
THESTIVAL TEAM

Τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες του, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, περιέγραψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.), κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο οποίος μάλιστα μετέχει πλέον στη σύνθεση του Δ.Σ. του ΕΒΕΘ, ως εκ του νόμου μέλος.

Ο κ. Γιουτίκας επισήμανε ότι θα δώσει βαρύτητα στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Μ.Ε.Θ. και ειδικά σε επαρχιακούς άξονες με μεγάλο φόρτο, όπως η είσοδος στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου και η είσοδος στο Καλοχώρι.

Ακόμη, στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος του ΕΣΠΑ για τις υποδομές θα προωθηθεί άμεσα η κατασκευή της ενωτικής οδού της Σίνδου, που θα συνδέει την Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Αθηνών με την Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Έδεσσας, ενώ θα δημιουργηθεί μία ακόμη είσοδος στην Γ΄ Ζώνη της ΒΙ.ΠΕ.

Παράλληλα, προτεραιότητα έχουν οι αστικές αναπλάσεις και -κατά τον κ. Γιουτίκα- μέσω του ΕΣΠΑ θα δρομολογηθεί η κατασκευή τουλάχιστον ενός εμβληματικού έργου αστικής ανάπλασης στην πρωτεύουσα καθενός από τους 14 Δήμους της Μ.Ε.Θ..

Στη συζήτηση που ακολούθησε, απαντώντας σε ερώτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΒΕΘ, κ. Παναγιώτη Μενεξόπουλου, για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Καλοχωρίου, ο κ. Γιουτίκας τόνισε ότι σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας θα πρέπει να ληφθεί η συναίνεση τουλάχιστον του 55% των ιδιοκτητών γης της περιοχής. Μάλιστα αποκάλυψε ότι υπάρχει και ένα ποσοστό γεωτεμαχίων αγνώστου ιδιοκτήτη. Εάν ληφθεί η συναίνεση του 55%, τότε θα δημιουργηθεί ο φορέας που θα κατασκευάσει το έργο. Ωστόσο, κατά τον κ. Γιουτίκα, εάν δεν εξασφαλισθεί συναίνεση, τότε θα συντηρηθεί το υπάρχον οδικό δίκτυο, ενώ υπογράμμισε ότι θα απαιτηθούν πολλές δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ για τα σχετικά οδικά έργα στο Καλοχώρι και αρκετές μελέτες.

Τέλος, ο κ. Γιουτίκας ζήτησε τη συμβολή του ΕΒΕΘ στην προώθηση παρεμβάσεων, προς όφελος της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.