Στη Δικαιοσύνη η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της αυριανής απεργίας των εργαζομένων – “Άκρως αντικοινωνική αυτή η κινητοποίηση”

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της απόφασης του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού να προχωρήσει, αύριο Τετάρτη, σε 24ωρη απεργία. Υπενθυμίζεται πως στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι γνωστοποίησαν πως αύριο στην πόλη θα κυκλοφορούν μόνο 50 λεωφορεία και τα δρομολόγια θα γίνονται με προσωπικό ασφαλείας.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΣΘ κάνει λόγο για “αιφνιδιαστική 24ωρη απεργία” και τονίζει πως “η κινητοποίηση αυτή, που είναι άκρως αντικοινωνική, αποφασίστηκε λίγες ώρες πριν από τα εγκαίνια του Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Λεωφορείων ΟΑΣΘ, ενός σπουδαίου και σημαντικού έργου για τον Οργανισμό και συνολικά τη Θεσσαλονίκη”.

“Η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα ασκήσει άμεσα όλα τα ένδικα μέσα για να αποτρέψει την απεργία, η οποία το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και μάλιστα σε μία μέρα κατά την οποία αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΣΘ:

“Αιφνιδιαστική 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη, 10 Ιουλίου, αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ. Η κινητοποίηση αυτή, που είναι άκρως αντικοινωνική, αποφασίστηκε λίγες ώρες πριν από τα εγκαίνια του Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Λεωφορείων ΟΑΣΘ, ενός σπουδαίου και σημαντικού έργου για τον Οργανισμό και συνολικά τη Θεσσαλονίκη.

Αφορμή για την προκήρυξη απεργίας από το Συνδικάτο αποτελεί η διαφαινόμενη κατ’ αυτούς μη αποδοχή του 100% των αιτημάτων τους από το Υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ. Σημειωτέον ότι τα αιτήματα των εργαζομένων ικανοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς τους προτείνεται αύξηση των παροχών της τάξης του 50% σε σχέση με την προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα ασκήσει άμεσα όλα τα ένδικα μέσα για να αποτρέψει την απεργία, η οποία το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και μάλιστα σε μία μέρα κατά την οποία αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.