Σοκάρει ο κυβερνήτης του σκάφους για τον θάνατο της 40χρονης αθλήτριας: “Το νερό ήταν γεμάτο αίμα από την πρόσκρουση”

Φωτογραφία: Pixabay
|
THESTIVAL TEAM

Η 40χρονη Γαλλίδα αθλήτρια, Anna Konontchouk, έχασε τη ζωή της μετά από δυστύχημα στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600, με τον κυβερνήτη του σκάφους της, Andrii Prokopenko, να σοκάρει με την περιγραφή του για το θάνατό της.

Μέσα σε πολύ υψηλά κύματα, η Konontchouk φέρεται να χτύπησε στο κεφάλι πέφτοντας στη θάλασσα, γεγονός που αποδείχθηκε μοιραίο για τη Γαλλίδα αθλήτρια. «Δυστυχώς όταν έπεσε στη θάλασσα χτυπήθηκε από το πηδάλιο του σκάφους», σχολίασε από την Κάσο ο κυβερνήτης του HEAVEN, Andrii Prokopenko, σοκάροντας με την περιγραφή του: «Το νερό ήταν γεμάτο αίμα από την πρόσκρουση και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον σοβαρό τραυματισμό. Είμαστε συντετριμμένοι από αυτό το τρομερό ατύχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα μέλη του πληρώματος και ο κυβερνήτης του HEAVEN είναι υπό κράτηση στο Λιμεναρχείο Κάσου και αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση θα αφεθούν ελεύθεροι, ενώ το κλίμα στον αγώνα Aegean 600 είναι “βαρύ” και με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής οι σημαίες των κρατών κυματίζουν μεσίστιες στη μνήμη της 40χρονης Γαλλίδας. 

Ολόκληρη η ιστιοπλοϊκή κοινότητα παραμένει συντετριμμένη και οι διοργανωτές του Aegean 600 εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, όπου και αναφέρεται ότι “ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, βετεράνος ιστιοπλόος και ωκεανοπόρος κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης, από το πρώτο λεπτό που έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή τόσο με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (θάλαμος επιχειρήσεων) του Υπουργείου Εμπορικού Ναυτιλίας όσο και στη συνέχεια με το Λιμεναρχείο Κάσου, το οποίο σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές διενεργεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Επίσης υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την Γαλλική προξενική αρχή της Ρόδου, η οποία είναι αρμόδια για την επικοινωνία με τους οικείους της εκλιπούσας”.

Ιωάννης Μαραγκουδάκης: «Είμαστε συντετριμμένοι, δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την απώλεια»

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Aegean 600 δήλωσε επίσης σχετικά τα εξής: «Είμαστε συντετριμμένοι, δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την απώλεια. Εξήντα χρόνια διοργανώνουμε το Ράλλυ Αιγαίου με απόλυτη ασφάλεια και δόξα τω Θεό δεν έχει συμβεί κανένα ατύχημα. Για μας η ασφάλεια των πληρωμάτων είναι το Α και το Ω.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε σεμινάρια πριν τον αγώνα και παρέχουμε έναν εμπεριστατωμένο και ενημερωτικό οδηγό, τόσο για την ασφάλεια όσο και για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. Έτσι βοηθούμε τα πληρώματα να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς ασφαλείας και να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Ανεξάρτητα από αυτό, μερικές φορές, δυστυχώς μπορεί να συμβούν ατυχήματα. Εμείς και όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θρηνούμε την τρομερή απώλεια στο HEAVEN και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της εκλιπούσας».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.