Σέρρες: Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος η αναπαράσταση της Μάχης του Ρούπελ (video)

Φωτογραφία Αρχείου
|
THESTIVAL TEAM

Με την αναπαράσταση της Μάχης του Ρούπελ ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την αναβίωση της μάχης των οχυρών στον Δήμο Σιντικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πάνω από 6000 άτομα παρακολούθησαν από κοντά την αναπαράσταση.

Αναβιωτές από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία έστησαν ξανά το σκηνικό της 6ης Απριλίου 1941. Οι θεατές μεταφέρθηκαν στα χαρακώματα, στους θαλάμους διοίκησης, στις θέσεις μάχης. Και η φωνή του Αλέξη Κωστάλα, βαθιά και μεστή, έντυσε με συγκίνηση την ιστορική πλοκή. Το κοινό παρακολούθησε τη δραματική απαίτηση παράδοσης από τους Γερμανούς και άκουσε ξανά τη φράση που πέρασε στην αιωνιότητα: «Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται».

Η φετινή διοργάνωση περιλάμβανε για πρώτη φορά και αναβιωτικό δρώμενο για μαθητές σχολείων, που επιλέχθηκαν μέσα από διαδικασίες που ανακοίνωσε ο Δήμος Σιντικής το προηγούμενο διάστημα, ενισχύοντας τον παιδαγωγικό και βιωματικό χαρακτήρα της δράσης.

Το δρώμενο «Ρούπελ 1941 – Η Αναβίωση» γίνεται η βάση για ένα σημαντικό βήμα ψηφιακής ιστορικής τεκμηρίωσης: τη δημιουργία του πρώτου animation για τη θρυλική Μάχη του Ρούπελ, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 1941.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.