Σεισμοί στην Εύβοια: “Πανικός, όλοι πετάχτηκαν στους δρόμους”, λέει κάτοικος – Μεγάλες ζημιές στη Δαφνούσα, κατέρρευσαν τοίχοι – Δείτε εικόνες

Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν σε περιοχές της Εύβοιας μετά τους σεισμούς που ταρακούνησαν το νησί το μεσημέρι της Κυριακής και έγιναν αισθητοί και στην Αττική.
Οι σεισμοί μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκαν στο Προκόπι Ευβοίας ενώ λίγα λεπτά μετά ακολούθησαν μετασεισμοί από 4,3 έως 2,7 Ρίχτερ.
Κάτοικος της Δαφνούσας, που είδε το σπίτι του να έχει σοβαρές ζημιές, περιέγραψε στο Mega τις στιγμές που ακολούθησαν μετά τον σεισμό. «Ήμουν στο διπλανό χωριό γιατί και εκεί έγινε πανικός. Ήρθα κατευθείαν στο χωριό να δω τι γίνεται, μήπως έχουν γίνει ζημιές. Ο μισός τοίχος έχει φύγει, τώρα δεν είναι να κάτσεις μέσα, γιατί δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».
«Ήμουν στην καφετέρια και μόλις έγινε ο σεισμός, όλος ο κόσμος πετάχτηκε στους δρόμους. Φωνές, σειρήνες, όλα αυτά, πανικός», ανέφερε.
Σεισμοί στην Εύβοια: Κλειστές αύριο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Γυμνάσιο Προκοπίου – Στη Δαφνούσα οι μεγάλες ζημιές
Κλειστές θα παραμείνουν αύριο προληπτικά οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, καθώς και το Γυμνάσιο Προκοπίου στην Εύβοια λόγω των σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.
Ο κ. Τσαπουρνιώτης δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι μεγάλες ζημιές εντοπίζονται στη μικρή κοινότητα της Δαφνούσας, ενώ ρωγμές καταγράφονται σε σπίτια στο Προκόπι που είχαν υποστεί ζημιές και από τον σεισμό του 2025.
«Οι μεγάλες ζημιές εντοπίζονται στη μικρή κοινότητα της Δαφνούσας, όπου εκεί έχουν καταρρεύσει τοίχοι από σπίτια και στο Προκόπι έχουμε ρωγμές σε σπίτια που είχαν υποστεί και πέρυσι ζημιές από τον σεισμό. Σε όλο τον Δήμο έχουμε ζημιές περιορισμένης κλίμακας με ρωγμές, όχι όμως καταρρεύσεις. Είναι ελεγχόμενη η κατάσταση», τόνισε ο δήμαρχος.
Σημειώνεται ότι στη Βόρεια Εύβοια έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, μαζί με τον γγ Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρο Καμπούρη, για επιτόπια ενημέρωση σε Προκόπι και Δαφνούσα, έπειτα από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διασπορά πυροσβεστικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, ενώ, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, έχουν τεθεί σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Εύβοιας και της Αττικής, καθώς και η 1η και η 7η Ε.Μ.Α.Κ.
Ειδικότερα, 20 πυροσβεστικά οχήματα και τα πληρώματά τους πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες και ελέγχους στο οδικό δίκτυο, καθώς και καταγραφή τυχόν ζημιών που έχουν προκληθεί από τις σεισμικές δονήσεις, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τους αρμόδιους φορείς.
Ζημιές, όμως, καταγράφονται και στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, έξω από το Προκόπι, όπου την ώρα του σεισμού γινόταν βάφτιση. Έντρομοι οι καλεσμένοι και ο ιερέας έτρεξαν έξω από τον ναό.
#σεισμος ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΠΡΙΝ 1 ΛΕΠΤΟ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ 🙏🙏 pic.twitter.com/8Brn5LekgF
— 😵💫 (@kaaampz) June 7, 2026
Δείτε φωτογραφίες:










