Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του Ιωνά Καρούση: “Δεν είχε εκατοστό κακίας μέσα του, θυσιάστηκε σαν μάρτυρας της ειρήνης”

|
THESTIVAL TEAM

Το χαμό του παιδιού του Ιωνά Καρούση, θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ισραήλ, θρηνεί ο Δημήτρης Καρούσης.

Διαβάστε επίσης: Στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ το Σάββατο η κηδεία του αδικοχαμένου Ιωνά – Μνημόσυνο και στη Θεσσαλονίκη

Μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι ο 26χρονος, που έπεσε δολοφονήθηκε στο Τελ Αβίβ, πίστευε πάντα στην ειρήνη και την αγάπη και πώς «θυσιάστηκε σαν μάρτυρας αυτής της ιδεολογίας».

«Ο Ιωνάς πάντα πίστευε ότι υπάρχει ο δρόμος της ειρήνης και της αγάπης, ακόμα και για τους εχθρούς. Πίστευε πολύ στο ιδεολογικό μήνυμα του Χριστού, πίστευε ότι είναι αυτό που μπορεί να φέρει κοντά όλους τους ανθρώπους. Αυτή η αγάπη και η πίστη. Δυστυχώς το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας αυτής της ιδεολογίας», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν. Δεν είχε ούτε ένα εκατοστό κακίας μέσα του. Ο Ιωνάς αντανακλούσε παντού αγάπη, θέρμη και φως. Αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα αυτά;».

Δείτε το βίντεο:

Από την πλευρά του, ο Νίκος Γρηγοριάδης, ο νονός του Ιωνά είπε: «Από μικρός είχε ταλέντο στη ζωγραφική και στη μουσική., έπαιζε πιάνο. Ίσως ήταν οι λόγοι που επέλεξε να σπουδάσει αρχιτεκτονική.

Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για κάτι ευχάριστο. Ίσως για την αποφοίτησή του ή για τον γάμο του, δεν ξέρω».