Πάτρα: Ξεσπά η αδερφή της Γαρυφαλλιάς – “Αν όλοι εκείνοι που είχαν δει την κακοποίηση μιλούσαν, θα ζούσε”

|
THESTIVAL TEAM

Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα για τον θάνατο της 41χρονης Γαρυφαλλιάς, της γυναίκας που κατέληξε από τον ξυλοδαρμό πρώην συντρόφου της, στην Πάτρα.

Η μάχη που έδινε η Γαρυφαλλιά μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον 49χρονο πρώην φίλο της στην Πάτρα, ήταν άνιση από την πρώτη στιγμή. Από τη νύχτα που ο δράστης τής έστησε ενέδρα και τη χτύπησε στο κεφάλι, τραυματίζοντάς την βαρύτατα.

Ο θάνατος της Γαρυφαλλιάς, που είχε μεταφερθεί από την Αχαϊκή πρωτεύουσα στο ΚΑΤ της Αθήνας, προκαλεί από χθες το βράδυ οργή, συγκίνηση και έντονο προβληματισμό.

Η αδελφή της αδικοχαμένης γυναίκας μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή “Live News”. Μέσα στον πόνο της, η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε δωρεά των οργάνων της, για να σωθούν ζωές.

«Τουλάχιστον έτσι πιστευτούμε ότι δεν έφυγε άδικα κι ότι θα βοηθήσει κι άλλους συνανθρώπους μας», είπε η αδελφή της Γαρυφαλλιάς.

Η ίδια προσπαθεί ακόμα να συνειδητοποιήσει όλα όσα έγιναν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Όταν η αδερφή της δέχτηκε άγρια επίθεση σε πάρκινγκ ξενοδοχείου, από τον άντρα που έδινε όρκους ότι την αγαπούσε. Η «αγάπη» του στην πραγματικότητα, υπήρξε συνώνυμο της κακοποίησης.

«Είναι αυτό που ακούς και λες ”μα καλά δεν μιλούσε; μα καλά δεν άκουσε κάποιος να πει κάτι;” και ξαφνικά έρχεσαι και το ζεις κι ακούς τόσα πράγματα, που δεν ξέρεις αν πραγματικά τα ζεις εσύ ή απλά έρχονται γύρω σου», λέει η αδερφή της αδικοχαμένης 41χρονης.

Είναι σίγουρη, όπως λέει, πως αν όλοι εκείνοι που είχαν δει την κακοποίηση και με παθητικότητα προσποιούνταν ότι δεν ήξεραν τα όσα περνούσε η Γαρυφαλλιά, είχαν μιλήσει σήμερα, η αδερφή της θα ζούσε.

«Είναι αδιανόητο για εμένα να ακούσεις κάποιον να φωνάζει ή να βλέπεις κάποιον να χτυπάει κάποιον άλλον και να μην κάνεις κάτι», τονίζει η ίδια.

Τι λέει ο πατέρας του 49χρονου δράστη

Ο καθ’ ομολογία δράστης έμαθε για τον θάνατο της Γαρυφαλλιάς στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο πατέρας του μίλησε στο “Live News”, λέγοντας πως έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του:

«Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα, τι συνέβη και πώς. Έγινε ένας διαπληκτισμός και σπρώχτηκε και εξελίχθηκε κακώς», ανέφερε ο πατέρας του δράστη.

«Μας έλεγε ότι θα την παντρευτεί, ότι περνάνε πολύ καλά και ότι ”βρήκα τον άνθρωπό μου”. Κι αυτόν τον άνθρωπο τον σκότωσε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πρώτη στιγμή ο 49χρονος επαναλαμβάνει πως δεν ήθελε να κάνει κακό στη Γαρυφαλλιά. Οι κινήσεις του, όμως, και κυρίως τα χτυπήματα στο θύμα, ήταν αδύνατον να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι γιατροί δίνουν, πλέον, μάχη ώστε οι μεταμοσχεύσεις με τα ζωτικά όργανα της Γαρυφαλλιάς, να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

«Ίσως η ανάκριση αναδείξει την ανθρωποκτόνα πρόθεση που είχε ο δράστης»

Ο Γιώργος Τσίρης, δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι πλέον η κατηγορία μεταβάλλεται.

«Καθότι είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εναντίον του κατηγορούμενου, πλην η επέλευση του θανάτου της Γαρυφαλλιάς επιβάλλει τη μετατροπή της -τουλάχιστον- σε θανατηφόρα σωματική βλάβη. Ίσως η ανάκριση θα φωτίσει όλες τις πλευρές και να αναδείξει την ανθρωποκτόνα πρόθεση που είχε ο συγκεκριμένος δράστης», δήλωσε ο κ. Τσίρης.

Περισσοτερες Ειδησεις