Πατέρας 16χρονου Ρομά: Ο αστυνομικός όταν πυροβόλησε, σκέφτηκε τα παιδιά του;

Δύσκολες ώρες περνάει η οικογένεια του 16χρονου Ρομά που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από πυρά αστυνομικό σε καταδίωξη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
“Στα ίδια παραμένει ο Κώστας, δεν έχει επιπλοκές, κινδυνεύει η ζωή του, δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πατέρας του 16χρονου, Παύλος Φραγκούλης.
Σχετικά με το πώς έγινε το περιστατικό ο πατέρας δήλωσε: Τα μηχανάκια ήταν δίπλα από το πρατήριο. Ο γιος μου είχε κάνει αναστροφή και ερχόταν προς το σπίτι. Άνοιξε ταχύτητα ο γιος μου, συμφωνώ, αλλά υπήρχαν πολύ άλλοι τρόποι να τον κάνουν να σταματήσει, όχι να τον σκοτώσουν.
Ακόμη ο πατέρας του 16χρονου ανέφερε: “Ο αστυνομικός, έχει δύο παιδιά συμφωνώ, ο κ. Κούγιας, που είπε οτι ο αστυνομικός είχε δύο παιδιά… Ο αστυνομικός, όταν πυροβόλησε το δικό μου το παιδί, σκέφτηκε τα παιδιά του;”
Στη συνέχεια τόνισε: “Οι αστυνομικοί γνώριζαν ποιος είναι στο αυτοκίνητο. Ήταν μέσα στο πρατήριο… Όσον αφορά τι κίνητρο του πυροβολισμού, ίσως να υπάρχει ρατσισμός γιατί είμαστε Ρομά.” είπε και έκλεισε λέγοντας πως “Θέλω από την πολιτεία να τιμωρηθεί, και να μπεί φυλακή.”
Για το ίδιο ζήτημα τοποθετήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ο Παναγιώτης Σαμπάνης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά “Μέγας Αλέξανδρος”, οποίος, αφού αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του 16χρονου, λέγοντας πως “ένα θαύμα θα τον σώσει”, στη συνέχεια τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για να σταματήσουν οι εντάσεις που έχουν ξεκινήσει σε όλη τη χώρα.
“Πραγματικά από εχθές το βράδυ, βλέπετε σήμερα είναι ήρεμα τα πράγματα είμαστε σε διαβούλευση με τα τοπικά σωματεία να σταματήσει αυτό, δεν κάνει καλό σε κανέναν, ούτε στην οικογένεια.” ανέφερε αρχικά.
“Αυτή τη στιγμή εμείς ηρεμούμε τον κόσμο, να μην ξανακάνει αυτό το πράγμα. Δεν ξέρουμε για την κατάσταση του παιδιού, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε κάτι. Συζητάμε μία ειρηνική διαδήλωση στα δικαστήρια και προσπαθούμε να μην υπάρχουν έκτροπα.” είπε στη συνέχεια ενώ τόνισε ότι θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην “κουκουλωθεί το θέμα”.





