Πάσχα: Μαγνήτισαν τα βλέμματα των τουριστών οι σούβλες – Δείτε βίντεο

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Τι και αν η Αθήνα άδειασε από τους μόνιμους κατοίκους που προτίμησαν να περάσουν τις Άγιες μέρες του Πάσχα στο νησί ή το χωριό; Τι και αν οι δρόμοι άδειασαν θυμίζοντας… έρημη πόλη; Οι τουρίστες της Αθήνας ήταν εκεί και σήμερα Κυριακή του Πάσχα και τίμησαν με την παρουσία τους τις ετοιμασίες που έκαναν οι εστιάτορες στο κέντρο.

Με άφθονο κέφι και καλό φαγητό, όσοι πέρασαν την Κυριακή του Πάσχα στις γειτονιές της πρωτεύουσας, πέρασαν καλά, αφού η καλή διάθεση συνοδεύτηκε από καλό κρασί, αρνί ή κατσίκι, ενώ δεν έλειπε και το κοκορέτσι.

Οι καταστηματάρχες που περίμεναν καιρό αυτή τη μέρα για να κάνουν και αυτοί τη δική τους καλή είσπραξη, είχαν φροντίσει από νωρίς το πρωί να βάλουν σούβλες για όσους προτίμησαν να απολαύσουν τα πασχαλινά εδέσματα χωρίς κόπο.

Τυχεροί ήταν οι τουρίστες, οι οποίοι έδειξαν να απολαμβάνουν ιδιαίτερα τη διαδικασία και να συμμετέχουν και αυτοί στο παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία. Κάποιοι δεν καταλάβαιναν καν τι γινόταν και ζητούσαν να μάθουν λεπτομέρειες για τη γιορτή που είχε στηθεί.

Η απουσία ήλιου δεν χάλασε ούτε την καλή διάθεση, ούτε και την όρεξη, αφού μετά το φαγητό ακολούθησε… μουσική και χορός.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.