Παπαδόπουλος για σεισμό 5 Ρίχτερ στη Σαντορίνη: “Θα ανέβουν κι άλλο τα μεγέθη, βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι”

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο και επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας ότι ενδεχομένως να βρισκόμαστε σε μια προσεισμική ακολουθία», δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σεισμολόγος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, αναφερόμενος στους σεισμούς που πλήττουν τη Σαντορίνη, και ειδικότερα στον σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Όπως τόνισε, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται με τα ίδια χαρακτηριστικά, με τους σεισμούς να αυξάνονται σε μέγεθος, από τα 3,5 Ρίχτερ μέχρι τα 5 Ρίχτερ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι αν θα ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός, το ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό», είπε και πρόσθεσε: «Είναι πιθανό τα 5 Ρίχτερ να είναι ο κύριος σεισμός, και θα το ξέρουμε μέσα σε δύο 24ωρα».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι θεωρεί πιθανό οι σεισμοί να αυξήσουν και άλλο τα μεγέθη τους, ενώ σημείωσε ότι θα είναι σε θέση να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για τις επιπτώσεις, βάσει των σεναρίων που έχει επεξεργαστεί, τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.