Νεοχωρούδα: “Ήταν σωστά τα μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά” λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη

|
THESTIVAL TEAM

Το ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και ότι τα σκυλιά ήταν σωστά εκπαιδευμένα επεσήμανε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος του 37χρονου ιδιοκτήτη σκύλων που κατασπάραξαν μία 50χρονη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Ο 37χρονος συνελήφθη χθες, λίγη ώρα μετά το σοκαριστικό περιστατικό και αναμένεται να οδηγηθεί σε λίγη ώρα στον εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στη Νεοχωρούδα: “Τα σκυλιά κυνηγούσαν πολλές φορές κόσμο” λέει ο πρώην σύζυγος της 50χρονης

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τρία σκυλιά μπήκαν στην αυλή του σπιτιού της 50χρονης Ελισάβετ στη Νεοχωρούδα και την δάγκωναν μέχρι να καταλήξει.

Διαβάστε επίσης: Μητέρα δύο παιδιών η 50χρονη στη Νεοχωρούδα – Τα τρία σκυλιά την δάγκωναν μέχρι να ξεψυχήσει

Ο Χρήστος Πατούνας, δικηγόρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των σκυλιών ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης του “είναι συντετριμμένος. Εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό της Ελισάβετ” ενώ τόνισε ότι “τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του περιφραγμένα. Η περίφραξη ήταν ύψους δύο μέτρων, ήταν σωστή. Δυστυχώς χωρίς να το αντιληφθεί τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα, απ’ όπου διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν επιβλεπόμενα”.

Από αυτό το σημείο διέφυγαν τα σκυλιά

Επιπλέον, εξήγησε ότι “στον χώρο (σ.σ. της αυλής του ιδιοκτήτη) έπρεπε να υπάρχει περίφραξη, όπως έχουν οι ιδιοκτήτες σκυλιών. Ήταν σωστά τα μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ήταν απλώς φύλακες του σπιτιού”. Μάλιστα επεσήμανε ότι “στο Ωραιόκαστρο υπάρχουν συχνές διαρρήξεις, οπότε κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον ένα σκυλί. Ήταν εκπαιδευμένα από εκπαιδευτή και είχαν σωστή συμπεριφορά. Δεν ήταν υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να έχει δεμένα τα σκυλιά εντός του σπιτιού”.

Καταληκτικά, ο δικηγόρος του 37χρονου σημείωσε ότι “η Αστυνομία έλεγξε την περίφραξη και διαπίστωσε ότι στο πλάι της που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό είχαν ανοίξει τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστών. Μία πολύ μικρή τρύπα που δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης. Η πόρτα ήταν κλειστή, προφανώς διέφυγαν τα σκυλιά από εκείνη την τρύπα που δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.