Νέες κινητοποιήσεις αγροτών σήμερα – Θα κλείσουν τον κόμβο Νέων Μουδανιών

|
THESTIVAL TEAM

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, βγαίνοντας με τα τρακτέρ στους δρόμους, και κλείνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Σήμερα, οι αγρότες πρόκειται να κλείσουν με τα τρακτέρ τους τον κόμβο των Νέων Μουδιανών από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι.

Οι αγρότες αναφέρουν ότι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, με αποκορύφωμα την έκθεση “Agrotica”, στη Θεσσαλονίκη, που ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου. Οι ίδιοι ζητούν να εκφράσουν δια ζώσης τα αιτήματά τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

Πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας σχεδιάζουν για σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας, με την προσυγκέντρωση να έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι σε χωριά και σε εισόδους της πόλης.

Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει πορεία στο κέντρο της Λάρισας και αύριο Δευτέρα, ενώ έως την Τρίτη αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό είτε τον αρμόδιο υπουργό.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα ζητήματα των αγροτών

Παράλληα, σήμερα στις 18:30 είναι προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στη σύσκεψη θα εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για νέες παρεμβάσεις, για να «τρέξουν» τα μέτρα στη Θεσσαλία, καθώς και να διασφαλιστεί ότι οι δρόμοι δεν θα κλείσουν. Στο τραπέζι αναμένεται να βρεθεί και η Agrotica.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.