Νέα Φιλαδέλφεια: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον Μίμη Παπαϊωάννου – Δείτε φωτογραφίες

Ραγίζουν καρδιές στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που λαμβάνει χώρα από τις 09:00 το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίμη Παπαϊωάννου.
Από το πρωί παιρνούν συγγενείς, φίλοι, οπαδοί της Ένωσης και παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου για να αποχαιρετήσουν τον «αρχηγό των αρχηγών» της ΑΕΚ. Αφήνουν στο φέρετρό του λάβαρα, σημαίες, σημειώματα και άλλα πράγματα που συνδέουν τον κόσμο με τον μύθο της ομάδας τους.
Συγκινητική είναι η παρουσία ποδοσφαιριστών όλων των ομάδων στο λαϊκό προσκύνημα του «Μίμαρου», όπως γράφουν τα σημειώματα που αφήνει ο κόσμος. Ο Κώστας Νεστορίδης, αγωνιστικός διόσκουρος του Παπαϊωάννου μπήκε υποβασταζόμενος στην εκκλησία και λύγισε πάνω από το φέρετρο του «αδερφού» του που έφυγε από τη ζωή στα 93α γενέθλια του ίδιου. Ο Ηλίας Ατματσίδης, ο Στέλιος Μανωλάς, ο Λύσανδρος Γεωργαμλής, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, ο Χρήστος Αρδίζογλου, ο Βασίλης Δημητριάδης είναι λίγες από τις παλιές δόξες της ΑΕΚ που δίνουν το παρών στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Tα βλέμματα συγκέντρωσαν και η μεγάλη δόξη του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης που αναφώνησε «Αχ ρε Μίμη» πάνω από το φέρετρό του, όπως και ο Νίκος Σαρκάγνης που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην καριέρα του.
Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του συνθέτη του ύμνου της ΑΕΚ που τραγούδησε ο Μίμης Παπαϊωάννου, Χρήστου Νικολόπουλου.
Σημειώνεται πως η κηδεία του Μίμη Παπαϊωάννου θα τελεστεί στις 2 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, απέναντι από την OPAP ARENA στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.
Τέλος, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία έχει αναλάβει την οργάνωση της κηδείας, η ταφή του Μίμη Παπαϊωάννου θα γίνει 16:30 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
Δείτε φωτογραφίες του Intime









