Μαγνησία: Τι δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

|
THESTIVAL TEAM

Το ακατάλληλο νερό φαίνεται να προκάλεσε τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε κατοίκους του Ριζόμυλου και του Στεφανοβικείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πρώτοι έλεγχοι σε δείγματα νερού της περιοχής έδειξαν οτι το δίκτυο νερού ήταν αυτό το οποίο μολύνθηκε με το μικρόβιο της σαλμονέλας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην περιοχή, ενώ το ένα από αυτά μαζί με τη ΔΕΥΑ παίρνουν δείγματα από τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν την περιοχή με νερό προκειμένου να επαναληφθούν οι έλεγχοι και να τακτοποιηθεί το μικρόβιο. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση του νερού από τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε Ριζόμυλο και Στεφανοβικείο έχουν ξεπεράσει τα 100, εξαιτίας πιθανότατα μολυσμένου νερού. Εννέα παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ κρούσμα σαλμονέλας εντοπίστηκε σε ηλικιωμένο, ο οποίος για άλλο λόγο, βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.