Κρήτη: Κατολισθήσεις από τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Κρήτη, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές και αναστάτωση στους κατοίκους. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές του νησιού και είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιεράπετρας, Μανώλη Φραγκούλη, η ισχυρή δόνηση προκάλεσε κατολισθήσεις σε σημεία του οδικού άξονα Ιεράπετρας – Βιάννου, οι οποίες, όπως ανέφερε, αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τα συνεργεία του δήμου. «Δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές στην περιοχή μας», διευκρίνισε ο ίδιος μιλώντας στο Creta24.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, τα ολοήμερα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ δεν λειτούργησαν ούτε εκείνα που είχαν προγραμματισμένα απογευματινά μαθήματα. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Φραγκούλης, εκτός απροόπτου τα σχολεία της Ιεράπετρας θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Τετάρτη 4 Ιουνίου.

Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στον Δήμο Ηρακλείου, όπου δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Περισυνάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και τη δημοσιογράφο Αντιγόνη Ανδρεάκη, σημείωσε πως δεν προκύπτει λόγος ανησυχίας και τα σχολεία του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.