Κρήτη: “Η μητέρα του 3χρονου δεν έρχεται σε επαφή με άλλες κρατούμενες”, λέει ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Εγκεφαλικά νεκρό είναι το 3χρονο αγόρι που βασανίστηκε στο Ηράκλειο και για την κακοποίησή του κατηγορούνται η μητέρα του και ο 44χρονος σύντροφός της, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί.

H 26χρονη μητέρα του μικρού Άγγελου, μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού και θα κρατείται δίπλα από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία για λόγους ασφαλείας ήταν σε μονόκλινο κελί, στο χώρο του αναρρωτηρίου, μακριά από άλλες κρατούμενες προκειμένου να μην κινδυνεύσει η σωματική της ακεραιότητα.

Για τους ίδιους λόγους στον ίδιο χώρο θα κρατηθεί και η 26χρονη και οι δύο γυναίκες θα προαυλίζονται μαζί, όταν θα ανοίγουν οι πόρτες των κελιών τους.

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Βαρσάμης, μίλησε στην εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα» αναφέροντας: «Δεν έχει σημασία αν είναι αναρρωτήριο ή αν είναι ένας ειδικός χώρος. Σημασία έχει ότι πρέπει να ζει σ’ ένα χώρο για να προστατευθεί, για να μην έχουμε κάποιο δυσάρεστο περιστατικό και μέσα στη φυλακή. Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι παρά την όποια κατηγορία βαραίνει τον κάθε κρατούμενο να διαχειριστούμε την κατάσταση και να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των κρατούμενων. Δυστυχώς και για εμάς δεν είναι εύκολες αυτές οι καταστάσεις. Κι εμάς συνάδελφοί μας είναι γονείς, έχουν παιδιά», είπε αρχικά.

«Την συγκεκριμένη κρατούμενη (σ.σ την 26χρονη) δεν την έχω δει για να σας πω με βεβαιότητα ποια είναι η αντίδρασή της όταν έμαθε ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό, ούτε οι συνάδελφοί μου, μου είπαν κάτι. Εμείς πρέπει να αφήσουμε, τα όποια συναισθήματα έχουμε στην άκρη και να λειτουργήσουμε σαν επαγγελματίες», συμπλήρωσε ο κ. Βαρσάμης.

«Δεν έρχεται σε επαφή με άλλες κρατούμενες γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των άλλων κρατουμένων. Μπορεί να είναι βίαιες, μπορεί να μην υπάρξει και καμία αντίδραση. Έχουμε δει πάρα πολλά περιστατικά με βιαιότητες και με αγριότητες που συμβαίνουν και μέσα στη φυλακή να γίνονται οι κρατούμενοι αποδεκτοί. Έχουμε δει στο παρελθόν και άλλα τέτοια περιστατικά και δεν υπήρξαν αντιδράσεις και περιστατικά που υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις με ξυλοδαρμούς κρατούμενων από συγκρατούμενούς τους», ανέφερε.

«Όταν μαθεύτηκε όταν η 26χρονη θα έρθει στον Κορυδαλλό, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από τις άλλες κρατούμενες», κατέληξε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδος.

Δείτε το βίντεο: