Κρήτη: “Δώρα ζωής” σε πέντε ασθενείς από 22χρονο θύμα τροχαίου στο Ηράκλειο

Δωρεά ζωής από την οικογένεια ενός 22χρονου στην Κρήτη, που τραυματίστηκε βαρύτατα μετά από τροχαίο και με το θάνατο του τα όργανα του πρόσφεραν ζωή σε πέντε ασθενείς.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο νεαρός είχε τραυματιστεί σε τροχαίο με την μηχανή του την περασμένη Τετάρτη και έκτοτε η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.
Η οικογένεια του νεαρού, όταν ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του, πήρε τη γενναία απόφαση και έδωσε τη συγκατάθεσή της για να μπορέσει ο θάνατος του γιου τους να προσφέρει ελπίδα σε συνανθρώπους μας.
Έτσι στήθηκε μια αερογέφυρα ζωής που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί και ελήφθησαν τα όργανα του 22χρονου που κατευθύνθηκαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο η καρδιά του, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης το συκώτι του, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας ενώ οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στην Πάντοβα της Ιταλίας.





