Κοζάνη: Προσλαμβάνεται στο Α.Τ. Εορδαίας ο εργαζόμενος που αφόπλισε τον δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

|
THESTIVAL TEAM

Στο Αστυνομικό Τμήμα Εορδαίας, ως αναγνώριση για πράξη ανδραγαθίας προσλαμβάνεται ο κ. Παναγιώτης Παρίσης. Είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον διευθυντή της ΔΟΥ Κοζάνης κ. Γιάννη Ποδιώτη αφόπλισαν τον δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης στις 16/7/20.

Ο κ. Παρίσης εργαζόταν εκείνην την περίοδο στη ΔΟΥ Κοζάνης ως συμβασιούχος ορισμένου χρόνου. Ήταν εκείνος που κατάφερε τα δραματικά λεπτά της αιματηρής επίθεσης όπου τραυματίστηκαν τέσσερις υπάλληλοι της ΔΟΥ, ένας εκ των οποίων κατέληξε μετά από μήνες νοσηλείας, και σταμάτησε τον 45χρονο δράστη.

Μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, κατόπιν διενέργειας ΕΔΕ κατά την οποία αξιολογήθηκε η συνδρομή του, ο κ. Παρίσης προσλαμβάνεται σε προσωποπαγή θέση στο αστυνομικό τμήμα Εορδαίας, σύμφωνα με το νόμο, ως αναγνώριση για πράξη ανδραγαθίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2021, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής είχε προχωρήσει στην αναγνώριση ανδραγαθίας των υπαλλήλων που βρέθηκαν μπροστά στη σοκαριστική επίθεση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.