Κακοκαιρία Emil: Συναγερμός στα Τρίκαλα – Φούσκωσε επικίνδυνα ο Πηνείος και έσπασε ανάχωμα

Φωτογραφία: trikalaola
|
THESTIVAL TEAM

Η κακοκαιρία Emil χτυπάει τον νομό Τρικάλων με τη βροχόπτωση να μην έχει σταματήσει από το βράδυ της Πέμπτης και τα ποτάμια έχουν ήδη αρχίσει να κατεβάζουν πολύ νερό.

Όπως καταγράφει το Trikalanews.gr ο Πηνειός στη Μεγάρχη θυμίζει θάλασσα. Ξεκινά από την Καλαμπάκα με μεγάλο όγκο νερού και περνάει μέσα από το Διαλεχτό, ενώ η κατάσταση στην περιοχή των Τρικάλων μπορεί να είναι μέχρι αυτή την ώρα ελέγξιμη, ωστόσο μεγάλη προσοχή δίνεται στη Φωτάδα, με το ποτάμι να έχει αρκετά φερτά υλικά στην κοίτη του.

Φωτογραφία: trikalanews.gr

Παράλληλα σύμφωνα με το trikalain.gr ο Πηνειός έσπασε το ανάχωμα σε περιοχή του Βαλομανδρίου και αυτή τη στιγμή επιχειρούν μηχανήματα του δήμου Πύλης δίνοντας μάχη, ώστε το νερό να μη φτάσει στα χωριά.

Παρόλο που ο όγκος του νερού δεν είναι τόσο μεγάλος, τα προβλήματα είναι ήδη ορατά και φέρνουν δυσάρεστες μνήμες.

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το trikalaola.gr είναι από την γέφυρα στο Αγνοντερό, που χωρίζει τα σύνορα Τρικάλων με Καρδίτσα, με την ανησυχία να είναι μεγάλη και τα ερωτήματα να πληθαίνουν για τα έργα που έχουν γίνει.

Στο Βαλομάνδρι του δήμου Πύλης οι φωτογραφίες και το βίντεο του Νίκου Σαλέπη για το trikalola.gr δείχνουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί. Αυτή την ώρα, τα συνεργεία της Περιφέρειας θα προσπαθήσουν με τσάπες να σπάσουν κάπως την ορμή του νερού, για να μην υπάρξει υπερχείλιση.

Φωτογραφία: trikalaola.gr
Φωτογραφία: trikalaola.gr

Ανησυχία επικρατεί και για τα Μεγάλα Καλύβια και την Αγία Κυριακή, με τα νερά να ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Όπως ανέφερε στο Trikalanews.gr, ο αντιδήμαρχος Τάκης Παζαϊτης που έχει αναλάβει τον συντονισμό των παρεμβάσεων, όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ ήδη μηχανήματα επεμβαίνουν στην Αγία Κυριακή όπου κλήθηκε ο Δήμος Τρικκαίων για να προστατεύσει σπίτι στην περιοχή από τη ροή για προληπτικούς λόγους.

Στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε ο κ. Παζαΐτης, δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.