Η Ελλάδα έστειλε δύο Canadair στην Αλβανία για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Φωτογραφία: Αρχείο Intime
|
THESTIVAL TEAM

Δύο αεροσκάφη Canadair CL 415 στέλνει η Ελλάδα στην Αλβανία, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για παροχή συνδρομής, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην προστατευόμενη περιοχή Pishe-Poro της περιφερειακής ενότητας Fier της Αλβανίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας στο αίτημα των αλβανικών αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για παροχή συνδρομής, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στη προστατευόμενη περιοχή Pishe-Poro της περιφερειακής ενότητας Fier της Αλβανίας.

Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού δύο αεροσκάφη Canadair CL 415.

Η αποστολή ξεκίνησε χθες, 1 Οκτωβρίου, και έχει ήδη ξεκινήσει να επιχειρεί από σήμερα το πρωί».

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.