ΓΕΕΘΑ: Στο νοσοκομείο μέλος του υποβρυχίου “Πιπίνος” που συμμετέχει σε στρατιωτική άσκηση στη Σικελία

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένα μέλος του πληρώματος του υποβρυχίου «Πιπίνος» που συμμετέχει στην άσκηση «Dynamic Manta 23», σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.
Η άσκηση διεξάγεται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας.
Το μέλος του «Πιπίνος» αισθάνθηκε αδιαθεσία την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και μετά από εξέταση από τον γιατρό του υποβρυχίου, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε μονάδα ιατρικής φροντίδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σήμερα, Τετάρτη παρελήφθη άμεσα από ιταλικό ελικόπτερο ΑΒ-212 με χρήση ανυψωτήρα (hoist), διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «San Marco» στην Κατάνια της Ιταλίας, όπου εξετάστηκε, έλαβε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και εξιτήριο την ίδια ημέρα.
Το στέλεχος παραμένει στην Κατάνια, συνοδεία επιτελή της Διοίκησης Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.
Το ΓΕΕΘΑ προβαίνει σε ενέργειες για τον άμεσο επαναπατρισμό του.





