Γύρισε την Ευρώπη με αυτοσχέδιο ηλεκτρικό ποδήλατο!

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Jacob Karhu από τη Γαλλία είχε ολοκληρώσει το Διδακτορικό του για την κλιματική αλλαγή. Θέλοντας να αξιοποιήσει κάθε στιγμή από τον ελεύθερο του χρόνο και να εξερευνήσει περισσότερο την Ευρώπη αποφάσισε να κάνει ένα ιδιαίτερο ταξίδι. Να διασχίσει την Ευρώπη με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που θα έφτιαχνε μόνος του!

Ξεκίνησε λοιπόν την κατασκευή του ξεχωριστού αυτού ποδηλάτου στον γκαράζ του σπιτιού των γονιών του στη Βρέστη της Γαλλίας. Ένα ιδιαίτερο ποδήλατο με ηλιακά πάνελ στην οροφή για να φορτίζεται η μπαταρία. «Μέσω των ηλιακών πάνελ φορτίζεται η μπαταρία και στη συνέχεια η μηχανή για να πηγαίνω ταχύτερα και πιο μακριά από ότι τα συμβατικά ποδήλατα», λέει στο thestival.gr ο Jacob.

Ο 29χρονος Jacob το περασμένο καλοκαίρι ολοκλήρωσε το ταξίδι του και επέστρεψε στο σπίτι του από όπου ξεκίνησε το ταξίδι του στις 5 Μαΐου. Το σπίτι όπου έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Από το συγκεκριμένο ταξίδι κέρδισε εμπειρίες, φίλους και στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Συνάντησε και εμπόδια, τα οποία δεν τον «φρέναραν» αλλά τον έκαναν να πεισμώσει περισσότερο και να συνεχίσει να κάνει πετάλι.

«Φιλικό προς το περιβάλλον το ηλιακό ποδήλατο»

Ο 29χρονος Jacob επέλεξε να κάνει αυτό το ταξίδι με το ποδήλατο που έφτιαξε ο ίδιος γιατί το ηλιακό ποδήλατο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και θα έκανε το ταξίδι του στην Ευρώπη πιο συναρπαστικό. Αφού, λοιπόν, είχε αρκετό ελεύθερο χρόνο αποφάσισε να το κάνει πράξη.

«Προτιμούσα ένα μέσο με σχεδόν μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα για αυτό το ταξίδι. Μπορούσα να χρησιμοποιήσω το βανάκι μου για να ταξιδέψω αλλά επέλεξα να το πουλήσω και να φτιάξω αυτό το ηλιακό ποδήλατο, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και περισσότερο συναρπαστικό από ένα πετρελαιοκίνητο όχημα», αναφέρει.

Από την Βρέστη στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη

Ο Jacob αφού ολοκλήρωσε την κατασκευή του ποδηλάτου του ξεκίνησε να πηγαίνει νότια στη Γαλλία, προσπαθώντας να βρει τον ήλιο και την ζέστη. «Πέρασα τα ιταλικά σύνορα και πήγα στις Δολομιτικές Άλπεις να δω τα μυθικά βουνά. Πήγα νότια στην Κροατία από όπου πέρασα κάποια νησιά και συνέχισα μέχρι την Βοσνία και το Μοντενέγκρο. Στην Αλβανία αποφάσισα να εξερευνήσω τις γύρω περιοχές», λέει στο Thestival.gr ο 29χρονος ποδηλάτης. Αν και ταξίδευε μόνος ένιωθε καλύτερα στο δάσος από ότι στην τουριστική παραθαλάσσια πλευρά.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είχε την ευκαιρία να συναντήσει στον δρόμο περισσότερους δικυκλιστές αλλά και πολίτες. Η νότια Ελλάδα ήταν μακριά από τους προορισμούς που ήθελε να επισκεφτεί οπότε όταν έφτασε στη χώρα μας πέρασε ένα βράδυ στη Θεσσαλονίκη και μια μέρα στις παραλίες της Χαλκιδικής. «Αγάπησα τους ανθρώπους που συνάντησα στη χερσόνησο και οι όμορφες παραλίες της με έκαναν να έρθω πίσω και να δω την υπόλοιπη Ελλάδα», λέει ο Jacob.

Έπειτα κατευθύνθηκε προς την Τουρκία και έφτασε στην Κωνσταντινούπολη μετά από 32 μέρες ταξιδιού με ποδήλατο από τη Βρέστη. Για να φτάσει στην Πόλη διένυσε 5.000 χιλιόμετρα.

«Εντυπωσιάστηκα με το πόσο γρήγορα πήγαινα! Ήταν περισσότερο εύκολο από ότι πίστευα. Συνήθως στα ταξίδια μου προτιμώ «άγρια» και απομακρυσμένα μέρη για πεζοπορία. Δοκίμασα παραδοσιακά φαγητά, έκανα αρκετούς φίλους στον δρόμο και φιλόξενοι άνθρωποι προσφέρθηκαν αρκετές φορές να με φιλοξενήσουν», σημειώνει ο Jacob Karhu.

Τα εμπόδια που συνάντησε στο ταξίδι

Από το ταξίδι του Jacob δεν έλειψαν και οι δυσκολίες. Την πρώτη εβδομάδα καταπόνησε το γόνατό του. «Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος και πίεζα τον εαυτό μου όταν δεν υπήρχε αρκετός ήλιος για να ενισχυθεί η μηχανή. Η μπαταρία μου και κάποια άλλα πράγματα έσπασαν δύο φορές από τις δονήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Πάντα κατάφερνα να το επισκευάσω μόνος μου ή ρωτώντας ανθρώπους στον δρόμο», αναφέρει ο ίδιος.

«Ταξίδευα μόνος κυρίως αλλά όχι μοναχικά!»

Ο Jacob επέλεξε να κάνει μόνος του αυτό το ταξίδι προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο μόνος του, ωστόσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του έκανε αρκετές γνωριμίες. «Συνάντησα κάποιους ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκα ορισμένα χιλιόμετρα κάνοντας πετάλι. Κάποιες ημέρες έδινα ρεπό στον εαυτό μου. Κυρίως ταξίδευα μόνος αλλά όχι μοναχικά!», εξηγεί.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.