Πότε επιτρέπεται να μπαίνουν τα ταξί στις λεωφορειολωρίδες;

|
THESTIVAL TEAM

Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για το εάν τα ταξί στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει ή όχι να κινούνται στις λεωφορειολωρίδες και κατά πόσο «ευθύνονται» για το κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που υπέγραψε ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος παρατείνεται για ακόμη έναν χρόνο, δηλαδή έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 η σχετική απόφαση που επιτρέπει τη διέλευση των ταξί της πόλης, μέσα από τις λεωφορειολωρίδες.

Στο ΦΕΚ, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι: «Επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα των έργων κατασκευής του ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης και έως την 31η Δεκεμβρίου 2022, η κυκλοφορία, καθημερινά και καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) οχημάτων που εκτελούν διαδρομή με επιβάτη στις ειδικές λωρίδες αποκλειστικής διέλευσης λεωφορείων που έχουν καθοριστεί για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη αυτή. Η στάση εντός αυτών για τον σκοπό της επιβίβασης και της αποβίβασης επιβατών θα εκτελείται στις ειδικές, καθορισμένες με τις οικείες αποφάσεις καθορισμού των ειδικών λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ΜΜΜ, εσοχές επιβίβασης-αποβίβασης Ε.Δ.Χ. οχημάτων».

Σύμφωνα με όσα είπε στο Thestival ο Πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΧΙ «Ερμής» κ. Κλήμης Λεοντιάδης, σε περίπτωση που το ταξί είναι άδειο, χωρίς δηλαδή επιβάτη, δεν θα μπορεί να κινείται από τις λεωφορειολωρίδες από τις 6:30 μέχρι τις 9:30 το πρωί και από τις 2:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 5:00 το απόγευμα.

Το Σωματείο Ταξί Θεσσαλονίκης καλεί από την πλευρά του τους επαγγελματίες να διασφαλίσουν την ομαλή διέλευση και να μη δημιουργούν προβλήματα στην αστική συγκοινωνία της πόλης.

Δείτε το ΦΕΚ:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.