Χαλκιδική: Ποια η κατάσταση της υδροδότησης στις περιοχές του δήμου Κασσάνδρας

|
THESTIVAL TEAM

Ο Δήμος Κασσάνδρας ενημερώνει τους δημότες και επισκέπτες για την τρέχουσα κατάσταση της υδροδότησης, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων που εμφανίστηκαν σε συγκεκριμένες περιοχές λόγω της αυξημένης ζήτησης και των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών.

Οι παροδικές βλάβες που προκάλεσαν λειψυδρία σε τμήματα του οικισμού του Πευκοχωρίου έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Η υδροδότηση έχει ομαλοποιηθεί και η κατάσταση έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Επεμβάσεις σε εξέλιξη στη Χανιώτη – Παναγούδα (προς Πολύχρονο)

Σε περιοχή εκτός ορίων οικισμού, γίνονται παρεμβάσεις για:

  • Αύξηση της υδρευτικής ικανότητας της δεξαμενής έως το Σαββατοκύριακο, για άμεση αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
  • Μόνιμη ενίσχυση της υποδομής ώστε να υπερκαλύπτεται η ζήτηση ακόμη και σε περιπτώσεις βλαβών στις εγκαταστάσεις.

Βελτιώσεις στην περιοχή Παλιουρίου – Πευκοχωρίου (εκτός οικισμού)

  • Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή αγωγού μεγαλύτερης διατομής, βελτιώνοντας την παροχή σε οικίες της περιοχής.
  • Παράλληλα, προχωρά η αύξηση της υδρευτικής ικανότητας των δεξαμενών Παλιουρίου.
  • Το φαινόμενο υπερκατανάλωσης για άρδευση μεγάλων εκτάσεων πρασίνου συνεχίζει να επιβαρύνει το σύστημα, κυρίως σε οικίες σε υψόμετρα ίσα ή μεγαλύτερα από τις δεξαμενές.

Παροδικά προβλήματα στην Καλάνδρα (εκτός οικισμού)

Παρουσιάζονται διακοπές ή μειωμένη πίεση σε κατοικίες σε λοφώδεις περιοχές εκτός οικισμού.
Η ενίσχυση των υδατοδεξαμενών που τροφοδοτούν την περιοχή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουλίου.

Κανονική υδροδότηση στο υπόλοιπο δίκτυο

Οι υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Κασσάνδρας υδροδοτούνται ομαλά, παρά τη μεγάλη τουριστική κίνηση που καταγράφεται την τρέχουσα περίοδο.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.