ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Σωματείου “Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ” στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 και πλέον μηνών από την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ.

Οι πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ  διαμαρτύρονται «για την αντισυνταγματική κατάσχεση των μετοχών τους και την ουσιαστική δήμευση της περιουσίας τους, χωρίς καμία αποζημίωση».

Ακόμα, κρατούν πλακάτ που γράφουν μεταξύ άλλων συνωστισμός, καθυστερήσεις, χαλασμένα λεωφορεία και μαύρη τηλεματική/

«Εδώ και 15 μήνες από την έκδοση του νομοσχεδίου και δήμευση των περιουσιών μας δεν έχει γίνει τίποτα για την αποκατάσταση της αδικίας. Μας έχει παρθεί η περιουσία με αυτό τον νόμο και δεν μας έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Με αυτό τον νόμο έχει κατοχυρωθεί η ασυλία των μελών του ΔΣ με αποτέλεσμα να συκοφαντούν όλους τους μετόχους και να μην μπορούμε να κινηθούμε δικαστικά», τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου «Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ», Ανέστης Πολυχρονίδης.

 «Από την μια μέρα στην άλλη έμειναν στον δρόμο 2000 οικογένειες. Συνεχίζουμε τον αγώνα με κάθε μέσο», δήλωσε η Δέσποινα Στεφανίδου αντιπρόεδρος του σωματείου.

Οι πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ έχουν απευθυνθεί δυο φορές στο Συμβούλιο της Επικράτειας το οποίο όπως λένε δήλωσε αναρμόδιο και η υπόθεση τους θα εξεταστεί τον ερχόμενο Μάιο στο Τριμελές εφετείο Αθηνών

Τέλος κατηγορούν την διοίκηση του ΟΑΣΘ ότι χρησιμοποιούν παλιά λεωφορεία και τα βγάζουν στον δρόμο σαν καινούργια ενώ κάνουν λόγο για κομματικοποίηση του Οργανισμού

met-1.jpg

met-2.jpg

met-3.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.