Μέσω ΚΕΠ βεβαιώσεις ανεργίας, ανανεώσεις δελτίων ανεργίας και αιτήσεις για ειδικά επιδόματα

|
THESTIVAL TEAM

Μία απόφαση που θα διευκολύνει χιλιάδες ανέργους δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ορίζει ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα μπορούν να λαμβάνονται μέσω ΚΕΠ οι βεβαιώσεις ανεργίας και να γίνονται οι ανανεώσεις των δελτίων ανεργίας. 

Σύμφωνα με την απόφαση, οι διαδικασίες αυτές μεταφέρονται από τον ΟΑΕΔ στα ΚΕΠ

Επίσης, από τις 4 Ιανουαρίου του 2016 τα ΚΕΠ θα δέχονται τις αιτήσεις και για την καταβολή όλων των ειδικών επιδομάτων (μακροχρόνιας ανεργίας, επίσχεσης εργασίας, παροχών μητρότητας κ.α.).

Τη διεκπεραίωση, μέσω των ΚΕΠ, όλων των παραπάνω διαδικασιών προβλέπει απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνιας Αντωνοπούλου που εκδόθηκε σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.