ΤΩΡΑ: Ποδηλατοπορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη μνήμη των Ποντίων (ΦΩΤΟ&VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Δεκάδες πολίτες συμμετέχουν αυτή την ώρα στην ποδηλατοπορεία μνήμης για τη Γενοκτονία 353.000 Ελλήνων του Πόντου, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με σύνθημα “Τρέχω για τη ζωή και τη μνήμη”.

Κατά τη διαδρομή τους, οι ποδηλάτες πραγματοποίησαν αρχικά στάση στο μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Λεωφόρο Νίκης, όπου άφησαν κόκκινα τριαντάφυλλα. Επόμενος σταθμός τους, είναι το μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων, όπου αναμένεται να αφήσουν και εκεί λουλούδια. Διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης (Τσιμσική, Καρόλου Ντηλ και Ερμού) θα καταλήξουν στο μνημείο των Ποντίων στην Αγίας Σοφίας.

Νεότερη Ενημέρωση

Λίγο πριν τις 13:00 μ.μ η ποδηλατοπορεία έφτασε στον προορισμό της, το μνημείο των Ποντίων στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, όπου και οι συμμετέχοντες άφησαν κόκκινα λουλούδια και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του Thestival:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.