Choureal: Όταν το προφιτερόλ παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια σου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Το προφιτερόλ είναι ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα γλυκά, μικρών και μεγάλων. Κανείς δεν θα έλεγε όχι σε ένα μπολάκι με προφιτερόλ. Έχει γίνει ακόμα και σκηνή στην παλιά ελληνική ταινία «Χτυποκάρδια στα θρανία», με τον Γιώργο Κωνσταντίνου, να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και να κάνει την καλύτερη περιγραφή γλυκού στην ιστορία!
” Όχι τροφιτερόλ κύριε! Προφιτερόλ – Δεν θέλω να το μάθω … θέλω να το φάω!” ανέφερε στην χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας, ο δημοφιλής ηθοποιός.

Κάπως έτσι σκέφτηκε, ένας 27χρονος μεγαλωμένος στην Αγγλία Θεσσαλονικιός , που ήρθε για να βάλει στην καθημερινότητα της πόλη μας το φρέσκο προφιτερόλ.

Ο Μάιλς Αναστάσιος Σκλήρης, είναι ο ιδιοκτήτης του Choureal, ενός πρωτότυπου και ιδιαίτερα όμορφου ζαχαροπλαστείου που ειδικεύεται στο προφιτερόλ.

Ο Μάιλς σπούδασε χημικός και δούλευε την ιδέα του Choureal, στο μυαλό του περίπου 1 χρόνο. Τελικά πριν 1,5 μήνα κατάφερε να την κάνει πράξη.

” Είχα πάντα στο μυαλό μου επιχειρηματικές ιδέες, επηρεασμένος και από τους γονείς μου. Σπούδασα χημικός και παρατήρησα και ότι ζαχαροπλαστική είναι χημεία κάνεις ακριβώς το ίδιο απλά το προσφέρεις στον κόσμο.Μετά σκέφτηκα ότι στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάποιος που να κάνει ποιοτικό προφιτερόλ. Ένα γλυκό δηλαδή που αρέσει σε όλους” λέει μιλώντας στο thestival.gr, ο 27χρονος ζαχαροπλάστης.

Η ιδέα βασίζεται ακόμα και σε ένα παρόμοιο ζαχαροπλαστείο στην Κωνσταντινούπολη όπου ο ζαχαροπλάστης, σερβίρει εκείνη την ώρα το προφιτερόλ στους πελάτες.

Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, το Choureal έχει κερδίσει τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι σπεύδουν να δοκιμάσουν το φρέσκο προφιτερόλ του Μαιλς.

” Εξειδίκευση, αμεσότητα, ποιότητα, είναι για μένα οι τρεις λέξεις που φέρνουν την επιτυχία”. εξηγεί στο thestival, o 27χρονος ιδιοκτήτης του Choureal.

Από την παραγωγή στην κατανάλωσε μέσα σε λίγα λεπτά

Το ολόφρεσκο προφιτερόλ του Choureal, παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια του πελάτη. Τα σουδάκια ψήνονται κάθε μία ώρα και γεμίζονται από φρέσκια κρέμα πατισερί, βανίλια ή σοκολάτα. Στη συνέχεια ο πελάτης επιλέγει την επικάλυψη της αρεσκείας του από σοκολάτα Valrhona. Bitter, γάλακτος, λευκή ή ζεστή σοκολάτα είναι οι επιλογές για τον πελάτη με διάφορες ακόμα γαρνιτούρες όπως αμύγδαλο, φουντούκι, φιστίκι Αιγίνης και φρέσκα φρούτα, που θα νοστιμίσουν ακόμα πιο πολύ το προφιτερόλ.
Info

Το Choureal – Choux & Profiterole βρίσκεται στην Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και λειτουργεί από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ.

Το ατομικό προφιτερόλ κοστίζει, 3,00 ευρώ, το διπλό 5,50 – 6,00 ευρώ, ενώ το οικογενειακού 16,00 – 19,00 ευρώ.

Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του καταστήματος στο facebook (EΔΩ) ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2310252766.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο του thestival.gr:


Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.