Δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Δωρεάν εξετάσεις σε 40 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν για 10 ημέρες οι ανασφάλιστοι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, του ομίλου νεολαίας Rotaract και του ομίλου γυναικών Inner Wheel.

Από 1 έως 10 Νοεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται γιατρούς 16 ειδικοτήτων από τις 09:00 έως τις 13:00, και από τις 17:00 έως τις 21:00, ενώ τα ΣΑββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 14:00 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πλατεία Φαναριωτών 2 με Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου Ροταριανών Θεόδωρο Ασπασίδη, όσοι ενδιαφέρονται, καλούνται να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2315-555000 (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα). Οι ειδικότητες στις οποίες μπορούν να εξετάζονται είναι: πλαστική χειρουργική, ορθοπαιδική, οφθαλμολογική, ωτορινολαρυγγολογική, ακουολογική, γυναικολογική, αγγειολογική, καρδιολογική, ουρολογική, ογκολογική, μικροβιολογική, οδοντιατρική, παθολογική, παιδιατρική, συμβουλευτική ευρημάτων και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Την έναρξη των δωρεάν εξετάσεων θα κηρύξει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρου Καράολγου, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ροταριανών. Όπως τόνισε στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου ο κ. Ασπασίδης, αναμένεται να εξεταστούν 5.000 ανασφάλιστοι και άποροι. Ο ίδιος συνέστησε στους ενδιαφερόμενους να προσέρχονται στα ραντεβού πέντε λεπτά νωρίτερα προς αποφυγή συνωστισμού.

Η πρωτοβουλία καλύπτεται οικονομικά από χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων, ενώ άλλη μια κοινωνική πρωτοβουλία του Ομίλου είναι η δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Το φαρμακείο θα παρέχει δωρεάν φαρμακευτικά σκευάσματα που θα συνταγογραφούν οι γιατροί στους εξεταζόμενους. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, διοργανώνεται εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Υγείας, το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Grand Hotel Palace.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.