ΣΟΚ: Αρχιμανδίτης παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια την ώρα της… εξομολόγησης!

|
THESTIVAL TEAM

Αναβρασμό και σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της…

Αλεξανδρούπολης, η είδηση, ότι ένας νεαρός Αρχιμανδρίτης, παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια, την ώρα της εξομολόγησης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο «thrakitoday.gr», το θέμα έγινε αντιληπτό, έπειτα από, τουλάχιστον 15 καταγγελίες γονέων.

Αντιδρώντας άμεσα η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας όσο προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάλεσε σε απολογία τον Αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα ενώπιον ιερά – ανακριτή, ενώ παράλληλα ζήτησε και έλαβε τη νομική στήριξη γνωστού δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που ανέφεραν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Μετά από μια πολύωρη προανακριτική διαδικασία ο Αρχιμανδρίτης παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφανθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η υπόθεση που σε κάθε περίπτωση προκαλεί αποτροπιασμό έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών αλλά ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως όλες οι πτυχές της ιστορίας.