Αλλάζει σήμερα ο καιρός – Θυελλώδεις άνεμοι στην Κεντρική Μακεδονία, έως και 8 μποφόρ στον Θερμαϊκό

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στην Κεντρική Μακεδονία σήμερα, Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση από τις πρώτες ώρες, σήμερα, φτάνοντας τοπικά από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες τα 6-7 μποφόρ. Στις θαλάσσιες περιοχές από τον Θερμαϊκό έως τον Στρυμονικό οι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι τοπικά, κατά διαστήματα οι ριπές θα ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα.

Ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναμένονται ριπές που τοπικά, κατά διαστήματα θα ξεπερνούν τα 80 χλμ/ώρα. Από το βράδυ του Σαββάτου 18/11 προς Κυριακή 19/11 οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση, αρχικά στις ηπειρωτικές και στη συνέχεια στις θαλάσσιες περιοχές, και από το απόγευμα της Κυριακής 19/11 δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ στις ηπειρωτικές και τα 4-5 μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η διεύθυνση του ανέμου και οι μέγιστες ριπές του (χρωματική κλίμακα) σε χλμ/ώρα το μεσημέρι και το βράδυ του Σαββάτου 18/11.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.