Πλημμύρες στον Έβρο από τις έντονες βροχοπτώσεις, εγκλωβίστηκαν μαθητές σε σχολείο – Δείτε βίντεο

|
THESTIVAL TEAM

Η κακοκαιρία πλήττει από το πρωί της Πέμπτης τη Θράκη, με ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις να δημιουργούν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν συστάσεις στους πολίτες για αυξημένη προσοχή και αποφυγή παραποτάμιων περιοχών, καθώς και σημείων όπου παρατηρείται συσσώρευση υδάτων.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, στον νομό Έβρου σημειώθηκαν διακοπές κυκλοφορίας στην παλιά Εθνική Οδό, στο ύψος του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, καθώς και στην περιοχή της Νίψας, λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Προβλήματα καταγράφηκαν και στον οικισμό Απαλού, όπου όμβρια ύδατα κάλυψαν τμήματα του οδικού δικτύου και κοινόχρηστους χώρους.

Δείτε βίντεο

Παράλληλα, και όπως αναφέρει το pameevro.gr, μαθητές εγκλωβίστηκαν στο δημοτικό σχολείο του Απαλού και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Η περιοχή έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν αντίστοιχα φαινόμενα, με τα νερά να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον οικισμό.

Τέλος, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τέθηκε απαγόρευση απόπλου για το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, από το απόγευμα της Κυριακής αυξάνονται οι πιθανότητες για πολύ έντονη χιονόπτωση στον Έβρο, με τα φαινόμενα να ενδέχεται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.