Χειμώνας από την ερχόμενη εβδομάδα με κρύο, βροχές και χιόνια – Η πρόγνωση Κολυδά

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα νότια και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών προβλέπεται στο Ιόνιο και την Κρήτη.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και κυρίως στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σήμερα Πέμπτη (15/01) μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.
Χειμώνας από την επόμενη εβδομάδα με πολλές βροχές, κρύο και χιόνια
Αλλαγή σκηνικού στον καιρό αναμένεται από το Σάββατο, με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.





