Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Βαρβιτσιώτη: Συνεχίζει την κλιμάκωση της έντασης και της ρητορικής

|
THESTIVAL TEAM

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «ανήθικες» τις δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και υπογραμμίζει ότι οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας «δεν συνάδουν με την πολιτική και τη διπλωματική πρακτική».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά «υπευθυνότητα, σύνεση και ειλικρίνεια», για να λειτουργήσουν, όπως λέει τα κανάλια διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει, επίσης, ότι «εσκεμμένα» Έλληνες αξιωματούχοι συνεχίζουν τις «προκλήσεις κατά της χώρας μας, την κλιμάκωση της έντασης και της ρητορικής» σε μια περίοδο που, όπως λέει, γίνονται νέα βήματα για να συνεχιστεί ο διάλογος που ξεκίνησε μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, ενώ καλεί την ελληνική πολιτική ηγεσία «προκειμένου να λειτουργήσουν τα κανάλια διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών» μας να επιδεικνύει «υπευθυνότητα, σύνεση και ειλικρίνεια».

Οι αναφορές του τουρκικού υπουργείου, αφορούν χθεσινή συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην οποία υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κρίση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.