Δείτε τα μέτρα που θα ισχύσουν για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

|
THESTIVAL TEAM

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα που θα ισχύσουν για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο.

Για το πρόγραμμα της 1609ης Πανήγυρης της «Παναγία Σουμελά» της 14ης και 15ης Αυγούστου2021 γνωστοποιούνται στους προσκυνητές τα παρακάτω:

  1. Όσοι προσέρχονται στον χώρο του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος και εντός του Ιερού Ναού πρέπει να φοράνε μάσκες.
  2. Δεν επιτρέπονται κατασκηνώσεις εντός του χώρου του Ιερού Προσκυνήματος, μετά και από σχετική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής.
  3. Δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες λιτανείες κατά τον παραδοσιακό τρόπο, ούτε θα γίνουν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (χοροί και συναυλίες).
  4. Κατά την έξοδο προς το μνημείο του Αλεξάνδρου Υψηλάντη για την κατάθεση στεφάνων δεν θα ακολουθήσει το πλήθος των προσκυνητών, αλλά θα πορευτούν μόνο οι Αρχιερείς, οι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Προσκυνήματος.
  5. Κατά την ημέρα του 15Αυγούστου, η είσοδος στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος θα γίνεται από τον ιδιαίτερο δρόμο, αφού προσπεράσουμε το χωριό Καστανιά και συνεχίζει εντός του Ιερού Προσκυνήματος από την ασφαλτοστρωμένη παράκαμψη που οδηγεί μέσα από το δάσος προς την Ιερά Μονή λειτουργώντας μόνο ως είσοδος εις το Ιερό Προσκύνημα. Ο δρόμος από το Προσκύνημα προς το χωριό Καστανιά θα είναι μόνο κάθοδος για την αναχώρηση των προσκυνητών. Υπενθυμίζουμε στους προσκυνητές ότι στα χίλια διακόσια (1.200) μέτρα υψόμετρο όπου φιλοξενείται η Ιερά Μονή στο όρος Βέρμιο κατά τις απογευματινές ώρες χρειάζεται οι προσκυνητές να έχουνε μαζί τους ζεστά ρούχα.
  6. Στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος υπάρχει κατά το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου ιατρική ομάδα με γιατρό και νοσηλευτές για τις ανάγκες των προσκυνητών.
  7. Απαγορεύονται το άναμμα και η διατήρηση φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο καθώς και η χρήση συσκευών έψησης, όπως επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση, φύλαξη ή εγκατάλειψη εύφλεκτων υλικών ή ουσιών εντός δασών ή δασικών εκτάσεων. Γενικώς απαγορεύεται κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
  8. Παρακαλούνται οι προσκυνηταί λόγω των προβλημάτων της περιόδου αυτής να συνεργάζονται απρόσκοπτα με τα όργανα της τάξης και τους επιφορτισμένους εθελοντές, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.