Θεσσαλονίκη: Γονείς και μαθητές από το Ωραιόκαστρο ενημερώθηκαν για την υγιεινή διατροφή με σνακ και παιχνίδια

|
THESTIVAL TEAM

Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές για υγιεινά σνακ, παιχνίδια και διαδραστικές δράσεις για παιδιά, αλλά και μεγάλους, περιελάμβανε η εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το απόγευμα η Αντιδημαρχία Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας του Δήμου Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Τα παιδιά και τους γονείς στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς», καλωσόρισε η αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας, Χριστίνα Ζάπρα.

«Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στέλνοντας το μήνυμα πως η υγιεινή διατροφή αποτελεί κλειδί για την καλή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Με την παρουσίαση παιδικού βιβλίου για την υγιεινή διατροφή, με τις συμβουλές ειδικής διατροφολόγου και τη συνδρομή θεατρικού εμψυχωτή προωθούμε στα παιδιά τις συνήθειες της υγιεινής διατροφής», τόνισε η κ. Ζάπρα.

Στη συνέχεια η Λαμπρινή Ρόρρη, Κλινική διαιτολόγος – Διατροφολόγος MMedscic, μίλησε στους γονείς και στους παρευρισκόμενους για την «Υγιεινή διατροφή στη νηπιακή ηλικία» και παρουσίασε εύκολες και γρήγορες συνταγές για την παρασκευή υγιεινών σνακ, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις γονέων.
Αμέσως μετά παρουσιάστηκε με διαδραστικό τρόπο το βιβλίο της Ναντίνας Κυριαζή «Ο βασιλιάς ο ΕΥΤΡΑΦΗΣ και η χαρά της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» και ακολούθησε παιχνίδι με τα παιδιά από τον θεατρικό εμψυχωτή των εκδόσεων «Διάπλους», Γιάννη Θεοδώρου.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε δράσεις με κατασκευές και παιχνίδια, ενώ διανεμήθηκαν υγιεινά σνακ.
Η αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας, Χριστίνα Ζάπρα, ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων για τη συνεργασία, τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τους χορηγούς και τους υπαλλήλους των δημοτικών παιδικών σταθμών που συνέδραμαν για να υλοποιηθεί με επιτυχία.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.