Θεσσαλονίκη: Cupcakes για καλό σκοπό – Μεταφέρουν το μήνυμα ενάντια στη βία των γυναικών

|
THESTIVAL TEAM

Τριακόσια cupcakes διακοσμημένα με ροζ και άσπρη ζαχαρόπαστα, τα οποία θα μεταφέρουν το ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία των γυναικών, ετοιμάζονται να πουληθούν αύριο, Παρασκευή, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας και όλα τα έσοδα θα προσφερθούν για καλό σκοπό.

Ο Οργανισμός «Πράξη Αγάπης» και η εταιρεία φούρνος «Λεμονή» ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν την ψηφιακή εφαρμογή «OLGA» και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με τη βία ενάντια των γυναικών.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στον Οργανισμό, ο οποίος δημιούργησε και υποστηρίζει την πρώτη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή στην Ελλάδα για την προστασία των γυναικών. Τα cupcakes με το λογότυπο «OLGA» θα πουληθούν από τους φούρνους στην Κασσάνδρα αλλά και από το νέο κατάστημα στην περιοχή Κεραμεία Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου θα λειτουργεί και ένα κέντρο ενημέρωσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα αγοράσουν ένα cupcake θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα χρήματα θα διατεθούν για την υποστήριξη της πλατφόρμας «OLGA», μια εφαρμογή την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες οι γυναίκες θύματα βίας άνω των 16 ετών. Μέσω γραπτών μηνυμάτων έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με εξειδικευμένο προσωπικό ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Μάλιστα, η εφαρμογή θα περιλαμβάνει και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την έμφυλη βία, την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, αλλά και τις δημόσιες δομές προστασίας γυναικών. Ταυτόχρονα, θα παρέχεται η δυνατότητα συλλογής στατιστικών στοιχείων σχετικά με τις μορφές βίας, τον αριθμό των γυναικών και τις περιοχές από όπου επικοινωνούν. Τα ανώνυμα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στην Πολιτεία ώστε να βοηθήσουν στην επεξεργασία αποτελεσματικών λύσεων για την εξάλειψη του φαινομένου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.