Θεσσαλονίκη: Chefs μεταμόρφωσαν το Καπάνι σε υπαίθρια κουζίνα με νηστίσιμες και γλυκές δημιουργίες – Βίντεο και φωτο

|
THESTIVAL TEAM

Μια πρωτοποριακή γαστρονομική γιορτή που ενώνει την ιστορική παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργία διοργάνωσε σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου, στην καρδιά της παραδοσιακής αγοράς της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βλάλη, στο Καπάνι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Λατρευτικής εβδομάδας», ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής ταυτότητας, ενίσχυσης της αγοράς και διεθνούς προβολής της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικού προορισμού, οι επίσημοι Chef Ambassadors του Δήμου μετέτρεψαν την αγορά σε μια υπαίθρια, ζωντανή κουζίνα.

Στο επίκεντρο της δράσης βρίσκονται τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα των καταστημάτων της αγοράς. Οι αναγνωρισμένοι σεφ παρουσίασαν δημιουργικές νηστίσιμες συνταγές, αποδεικνύοντας πώς η παράδοση μπορεί να μετεξελιχθεί σε μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν τρεις από τους πλέον επιδραστικούς επαγγελματίες του κλάδου, με ισχυρή παρουσία στα ΜΜΕ και τα Social Media:

Η Σοφία Τεφτσή και ο Γιάννης Κατσαντώνης παρουσιάζουν ευφάνταστα νηστίσιμα πιάτα, αναδεικνύοντας την ποιότητα των υλικών που διατίθενται στα καταστήματα της αγοράς.

Ο pastry chef Αλέξανδρος Αλεξίου ολοκληρώνει τη γαστρονομική εμπειρία με μοναδικές γλυκές δημιουργίες βασισμένες στην τοπική ζαχαροπλαστική τέχνη.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Βασίλης Γάκης ανέφερε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει την εκδήλωση αυτή με τρεις πολύ σημαντικούς chefs οι οποίοι είναι πρεσβευτές της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης. «Διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση με σκοπό να ενισχύσει την γαστρονομία και να αναδείξει την τοπική αγορά στο Καπάνι, γιατί όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν οι chefs είναι από το Καπάνι, το οποίο σημαίνει ότι αναδεικνύει την ποιότητα των προϊόντων που πωλούνται στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, όπου συνδυασμένα με την ποιότητα των chefs νομίζω ότι θα υπάρχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Οι συνταγές που παρουσιάζονται είναι όλες των νηστειών, όπου αποτελούν στοιχείο της γαστρονομικής παράδοσης της πόλης», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης ανέφερε πως η «Λατρευτική Εβδομάδα» φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της και πως είναι ένας θεσμός που γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες και έχει την αγάπη και την εκτίμηση της Θεσσαλονίκης. «Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι μία σημαντική προσπάθεια για την γαστρονομία της πόλης. Στην καρδιά της αγορά διάσημοι δικοί μας chefs αναδεικνύουν ιδιαίτερες γεύσεις» πρόσθεσε.

Ο pastry chef Αλέξανδρος Αλεξίου, που συμμετέχει στη σημερινή εκδήλωση, ανέφερε σε δήλωσή του ότι σήμερα είναι ημέρα γιορτής και πως μαζί με τη Σοφία Τεφτσή και τον Γιάννη Κατσαντώνη θα φτιάξουν νηστίσιμα εδέσματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και θα τιμήσουν την Σαρακοστή μέσα από την εκδήλωση που κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. «Θα φτιάξουμε ωραία εδέσματα για όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε και όπως είπε ο ίδιος έφτιαξε νηστίσιμο γλυκό Σάμαλι το οποίο έχει ταξιδέψει από την Κωνσταντινούπολη και έχει κατακτήσει την Ελλάδα.

Η δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τους συλλόγους της αγοράς Καπάνι, στοχεύει στη σύνδεση των καταναλωτών με τους τοπικούς παραγωγούς και εμπόρους, προβάλλοντας την παραδοσιακή αγορά της πόλης ως τον ιδανικό προορισμό για ποιοτικά προϊόντα.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει να επενδύει στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη των «θησαυρών» της πόλης, δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ του επαγγελματικού κόσμου, της παράδοσης και της σύγχρονης κοινωνίας.