Θεσσαλονίκη: Άρωμα… Κίνας στην πλ. Αριστοτέλους – Εντυπωσιακά χορευτικά για την κινεζική Πρωτοχρονιά (video)

|
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μαγνήτισαν τα βλέμματα τα δρώμενα με αφορμή τον εορτασμό της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Λίγο μετά της 15:00, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους η οποία σήμερα είχε άρωμα… Κίνας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν καλλιτέχνες από την Κίνα, οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από την πατρίδα τους, φορώντας εντυπωσιακές φορεσιές, ενώ κάποιοι τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια της χώρας σας και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα από το κοινό. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επαρχίας Σιτσουάν της Κίνας και της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, με τη συνδιοργάνωση του Κινεζικού Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων και της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας της Σιτσουάν.

Η κινεζική Πρωτοχρονιά στην πλατεία Αριστοτέλους γιορτάστηκε στο πλαίσιο των εορτασμών της Έναρξης του Σεληνιακού Νέου Έτους του Δράκου, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, η αλλιώς Φεστιβάλ της Άνοιξης, ή Φεστιβάλ Τετ. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Γάκης, στους οποίους δόθηκε ως δώρο ο δράκος της Κίνας και ένα λούτρινο πάντα, που συμβολίζουν την καλή τύχη για το νέο έτος. Τέλος, μοιράστηκαν δώρα στα παιδάκια της Κινεζικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.