Δωρεάν εμβολιασμός και εξετάσεις σε 200 παιδιά των Δυτικών συνοικιών

|
THESTIVAL TEAM

“Κανένα παιδί ανεμβολίαστο” είναι το σύνθημα του δήμου Παύλου Μελά, ο οποίος…

πραγματοποιεί διήμερο δωρεάν εμβολιασμό το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Ιανουαρίου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του κοινωνικού ιατρείου του.

Περίπου 200 παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών των Δυτικών Συνοικιών που έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες του δήμου θα εμβολιαστούν. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την άνοιξη οπότε και αναμένεται να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά του δήμου Παύλου Μελά που δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ακόμη, τα παιδιά που θα προσέλθουν στο κοινωνικό ιατρείο το Σαββατοκύριακο θα υποβληθούν σε δωρεάν παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις.

«Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων. Για το λόγο αυτό δυναμώνουμε το κοινωνικό ιατρείο μας με νέες δομές και υπηρεσίες, δημιουργώντας ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Στοχεύουμε όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, ενήλικες και παιδιά, να δέχονται την απαραίτητη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την οποία δεν απολαμβάνουν πια λόγω του αποκλεισμού τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη, πέρα και πάνω από κάθε μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους εθελοντές γιατρούς του Δήμου και την Κινητή Παιδοοδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ» της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου».

Ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος:

Σάββατο 12 Ιανουαρίου και ώρα 9.00-13.00 στο Κοινωνικό Ιατρείο (Αγ. Μαρίνας 4, Πολίχνη),

Κυριακή 13 Ιανουαρίου και ώρα 9.00-13.00 στην Κοινωνική Υπηρεσία (Λήμνου 2, Νικόπολη)

Απαραίτητη η προσκόμιση των βιβλιαρίων υγείας και εμβολιασμών του παιδιού. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στα τηλ: 2310 020166 και 2310 020196.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.