Δ. Νεάπολης – Συκεών: Με 143 μονάδες ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος

|
THESTIVAL TEAM

Με 143 επιπλέον μονάδες ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος κατά την κρίσιμη Έκτακτη διήμερη Αιμοδοσία που πραγματοποίησε στις 26 και 27 Αυγούστου, στις Δ.Ε. Συκεών και Νεάπολης, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, υπό τη δραματική έκκληση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη της τραγικής έλλειψης αίματος την περίοδο αυτή.

«Για ακόμα μία φορά, δύο μήνες μετά την τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του δήμου μας, η έκτακτη Αιμοδοσία, απέδειξε και ανέδειξε το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης νέων και μεγαλύτερων συμπολιτών μας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα που απηύθυνε ο δήμος, δικαιώνοντας την επιμονή μας να συμβάλλουμε σταθερά, με όλες μας τις δυνάμεις στον διαρκή, πανελλήνιο αγώνα για αντιμετώπιση της δραματικής ανεπάρκειας αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας, ιδιαίτερα στη δύσκολη και απαιτητική θερινή περίοδο, εν μέσω κορωνοϊού» δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ευχαριστώντας και συγχαίροντας όλους τους εθελοντές αιμοδότες και επισημαίνοντας ότι «μπροστά στις τραγικές ελλείψεις σε αίμα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας ουδείς δικαιούται να είναι απαθής και αδιάφορος».

«Δραματικές ελλείψεις σε αίμα» – «Σημαντική ανάσα η έκτακτη Αιμοδοσία»

Για μία «σημαντική ανάσα» που έδωσε η Έκτακτη Αιμοδοσία στη «δραματική έλλειψη σε αίμα στην πόλη» κάνουν λόγο οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παρή Γενίτσαρη να «ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές για την ιδιαίτερα ικανοποιητική και συγκινητική ανταπόκρισή τους, δεδομένης, μάλιστα, της περιόδου και της πρόσφατης τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας του Ιουνίου».

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη, μεγάλο πρόβλημα έλλειψης αίματος αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία μας, και η κατάσταση είναι πραγματικά άσχημη. Πάντα υπήρχε μία κάμψη τον Αύγουστο, αλλά φέτος, και λόγω κορωνοϊού που απομάκρυνε από φόβο αρκετούς αιμοδότες, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο» σημείωσε η διευθύντρια Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Μαρία Γκανίδου, ευχαριστώντας το δήμο Νεάπολης-Συκεών για την «άψογη συνεργασία, τόσο από θέμα βοήθειας όσο και οργάνωσης, από εξαιρετικούς ανθρώπους», και επισημαίνοντας «την πολύ σημαντική ανταπόκριση του δήμου σε κάθε έκτακτη ανάγκη».

Τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά τους στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για την άρτια οργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας εξέφρασαν επίσης, με σχετική επιστολή τους, εκ μέρους του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, η αρμόδια επισκέπτρια Υγείας Λαμπρινή Τσαντήλα, η Προϊσταμένη Oυρανία Περπερίδου και η Συντονίστρια Διευθύντρια του Κέντρου Ελένη Χασαποπούλου –Ματάμη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.