Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου

|
THESTIVAL TEAM

Για δεύτερη σχολική χρονιά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου.

Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας παρέχονται δωρεάν από εθελοντές εκπαιδευτικούς και πραγματοποιούνται για τους μαθητές Γυμνασίου στις εγκαταστάσεις του 5ου Γυμνασίου Ευόσμου (οδός Πυθαγόρα και Μαβίλη), ενώ για τους μαθητές Λυκείου στο χώρο του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου (οδός Πηνειού 3).

«Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αποτέλεσε τη περσινή χρονιά μια σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής υποστήριξης και συμπαράστασης για γονείς και μαθητές που λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Με αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς και με αγάπη προς της μαθητική κοινότητα του δήμου μας, συνεχίζουμε φέτος το κοινωνικό αυτό έργο και ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που για ακόμη μια χρονιά συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις γνώσεις και τη διδακτική τους εμπειρία στα παιδιά που χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στις πρόσθετες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές Δημοτικού.
«Διευρύνουμε τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες μας αποσκοπώντας να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι δραματικές για την πλειοψηφία της κοινωνίας μας.

Έχοντας χρέος να σταθούμε στο πλευρό της μαθητικής κοινότητας σχεδιάζουμε τη λειτουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές δημοτικού. Είμαστε βέβαιοι πως και τη φετινή χρονιά θα έχουμε κοντά μας την πολύτιμη αρωγή των εθελοντών καθηγητών και δασκάλων, και απευθύνουμε κάλεσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια» τόνισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Αβρόρα Σαββίδου.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
– Για τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές Γυμνασίου στο τηλέφωνο: 2310 759019 (κ. Αθανάσιος Γιαννακουλάκος)
– Για τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές Λυκείου στο τηλέφωνο: 2310 703221 (κ. Κων/νος Παπαδάκης).
– Για τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές Δημοτικού στο τηλέφωνο: 2313 302103 (Γραφείο Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου)
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου απευθύνει κάλεσμα σε όσους εκπαιδευτικούς (καθηγητές – δασκάλους) ενδιαφέρονται να διδάξουν εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης του Δήμου στο τηλέφωνο: 2313 302103.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.