Υπόθεση δωροδοκίας: Έρευνα της Εισαγγελίας για τη διαρροή της κατάθεσης Σιαμπάνη

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διεξάγει εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν και πως διέρρευσε το περιεχόμενο της κατάθεσης Σιαμπάνη στον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη.

Χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του τερματοφύλακα του Άρη. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ με την ανακοίνωσή της ζητά να γίνει έρευνα για το πως διέρρευσε το περιεχόμενο της κατάθεσης Σιαμπάνη και μεταδόθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη. Φωτογραφίζεται ως υπεύθυνος για την διαρροή ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Θεσσαλονίκης, αστυνομικός υποδιευθυντής Κώστας Χρυσόπουλος.

Προκύπτει εύλογα ένα βασικό ερώτημα: η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι βέβαιη πως τα όσα μετέδωσε η εκπομπή Δίκη στο Open είναι αυτά που κατέθεσε ο Μάριος Σιαμπάνης ενώπιον των αστυνομικών;

Θα μπορούσε να ενημερωθεί από άλλη πηγή ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης; Μα φυσικά! Ο ίδιος ο αθλητής δήλωσε ότι είχε ενημερώσει την ομάδα του για το περιστατικό.

Έχει προηγούμενα με τον εν λόγω αστυνομικό υποδιευθυντή η ΠΑΕ Ολυμπιακός; Ναι. Ο Κώστας Χρυσόπουλος ήταν ο άνθρωπος που εμπόδισε τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη να εισέλθει στα αποδυτήρια του γηπέδου της Τούμπας σε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Όσοι δημοσιογράφοι παρακολουθούν το αστυνομικό ρεπορτάζ γνωρίζουν ότι η ΥΑΒΑΧ Θεσσαλονίκης, δηλαδή ο Χρυσόπουλος και η ομάδα του, έχουν καταφέρει μία σειρά από εξιχνιάσεις σε σοβαρές υποθέσεις οπαδικής βίας. Η ίδια ομάδα έχει αποτρέψει τουλάχιστον τέσσερις φορές προγραμματισμένα ραντεβού θανάτου μεταξύ πολυάριθμων ομάδων οπαδών της Θεσσαλονίκης.

Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης αστυνομικής υπηρεσίας είναι γνωστή στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος ο υπουργός κράτησε τον Χρυσόπουλο στη θέση του όταν τέθηκε θέμα μετακίνησής του, μετά από περιστατικό που δυσαρέστησε επιχειρηματικό παράγοντα.

Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή

Το αν ο Κώστας Χρυσόπουλος διέρρευσε το περιεχόμενο της κατάθεσης Σιαμπάνη θα φανεί σύντομα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν τα όσα είπε στην κατάθεσή του ο τερματοφύλακας του Άρη έφτασαν στον Κυριάκο Θωμαΐδη μέσα από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.